Egyéb kategória

Kössünk békét! – Tűvel

Köthetnünk barátságot. Köthetünk szövetséget. Köthetünk szerződést. És köthetünk békét. Akár tűvel is. Kötőtűvel.
vous - 2015.09.21.
Kössünk békét! – Tűvel

Kötni jó. Szenvedélyből, egyik sálat a másik után, egyik pulóvert a másik után, végeérhetetlenül húzni magunk után a szálat.

Gubbasztani a kanapén, tűnődni viselt dolgainkon, vagy tűnődni a másik viselt dolgain. Bökdösni tűvel, megoldani, kioldani, csomót bontani. Visszafejteni. Elbontani. Újrakezdeni. A semmiből valamit létrehozni. Nyújtani, számolni, elszámolni, leszámolni. Mintát nyújtani. Szemet bámulni. Hurkolni. Lyukból, levegőből csipkét varázsolni. Színesíteni, átfordítani, szaporítani, szűkíteni. Kötni.

Békét kötni mással, önmagunkkal.

Kötni jó. Szeretem, bár ezerszer elrontom. Esélyt szavazok a színes fonalnak újra meg újra. Görnyedek, kezet nyújtok, tűvel hadonászok, puha takarót, bolyhos sálat álmodok. Másnak, legtöbbször másnak, nagy ritkán magamnak.

Kötni jó, próbáljátok ki ti is!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.