Egyéb kategória

Emlékeztek? Így próbáltunk meg lógni gyerekként a suliból

Gyerekkor, korán kelés, suli, mindennapos tanulás, dogák, milyen rég is volt. De azért vannak olyan dolgok, amikre még mindig emlékszünk az iskolás évekből. Mint például arra, hogyan próbáltunk meg lógni a suliból.

vous - 2015.09.23.
Emlékeztek? Így próbáltunk meg lógni gyerekként a suliból

Tegye fel a kezét az, aki valaha megpróbált úgy lógni gyerekként a suliból, hogy betegnek tettette magát! Na, ugye, hogy mindenki. Szerintem ezen minden gyereknek keresztül kell mennie, jó buli, valljuk be. Voltak olyan trükkök, amiket előszeretettel használtunk, hogy azt higgyék, betegek vagyunk. Bár a szülőket nem könnyű megtéveszteni, úgyis tudják, ha valami turpisság van a dologban, de azért néha sikerült. Össze is szedtem nektek néhány gyerekkori trükköt, amikkel betegséget színleltünk.

Kréta

Nem mondom, hogy kellemes érzés krétát enni csak azért, hogy lázasak legyünk, de gyerekként egész jó ötletnek tűnt. Egészen addig, amíg ki nem próbáltuk. Most visszagondolva lehetett volna több más alternatíva is arra, hogy a lázmérőn elérjük a stabil 38 fokot, mint a krétaevés. Hagyjuk meg a táblának a krétát és inkább firkáljunk vele!

Nyitott ablak

Anyuék már alszanak, oké, akkor most felkelek úgy az ágyból, hogy ne recsegjen. Jaj, recsegett egyet, remélem, nem keltek fel. Odasunnyogok az ablakhoz és halkan kinyitom, jó, és most visszafekszem aludni, de nem takarózom be, hátha megfázok reggelre. Ezt minden gyerek végigjátszotta, és ha kicsit drámaibb hatást akartunk elérni, akkor vizes zoknit vettünk fel és tuti volt a megfázás. Milyen nagy dicsőség volt, amikor másnap az orvosi rendelőben kiírt minket az orvos 1 hétre. Nagyon menő!

Forrás:
Pixabay

Lázmérő

Milyen büszkék voltunk magunkra, amikor anyuka kis gyógyszeres szekrényéből ki tudtuk csenni a lázmérőt úgy, hogy nem vette észre. Első kihívás teljesítve, most jön a következő. Odatartottuk a lámpához vagy a radiátorhoz, hogy felmelegedjen, majd fénysebességgel tettük a hónunk alá és ordítottunk anyunak:

– Anya, nézd, lázas vagyok. Ugye nem kell holnap suliba mennem?

– Jaj, hát persze, hogy DE.

Általában nem jött össze. Megesik az ilyen is.

Sós víz

Végső elkeseredésünkben már olyan trükkökhöz is folyamodtunk, amiket most nem biztos, hogy szívesen megcsinálnánk. Sót tettünk a vízbe, majd megittuk, azt remélve, hogy másnapra lázasak leszünk. Szerintem akkor annyira rástresszeltünk erre a dologra, hogy már csak azért sem lettünk lázasak és másnap lehangoltan ballagtunk a suliba.

Ti hogyan próbáltátok megbetegíteni magatokat gyerekkorotokban?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.