Egyéb kategória

Meddig mehettek el? – Hová teregessétek a párkapcsolati szennyest?

Ha a telefonos csomagotokban az ingyenesen hívható partnerek listáján a legjobb barátnőtök szerepel első helyen, azt viszont nem szeretitek, ha a férjetek találkozik vele, mert folyamatosan attól rettegtek, hogy kicsúszik valami a száján, hisz mindent tud az életetek apró részleteiről, akkor jobb, ha elgondolkoztok rajta, vajon hol a határa a családi szennyes kiteregetésének.
vous - 2015.09.19.
Meddig mehettek el? – Hová teregessétek a párkapcsolati szennyest?

A csodás első randi után rózsaszín ködben lebegve csukjátok be magatok mögött az ajtót, és már nyúltok is a telefon után, hogy megosszátok örömötöket a legjobb barátnőtökkel. Vicces flörtök, szaftos pletykák, könnyes szakítások, tíz percen belül tudni fog róla valamelyik barátnőtök. És ez persze kölcsönös, vérig sértődnétek, ha nem hívna fel ő is a randi után, hogy aztán kibeszéljetek minden részletet, és együtt latolgathassátok a második alkalom esélyeit. És ez így teljesen jól is van: a barátság csodálatos dolog, egymás örömének megosztása, egymás támogatása, közös nevetések, titkos beszélgetések minden lány életéhez hozzátartoznak.

Olyan jó, hogy mindent tud rólam

Természetes, hogy amíg nincsen komoly párkapcsolatotok, addig az első számú bizalmasotok, minden titkotok tudója az egy-két legjobb barátnőtök, akikkel jóban-rosszban együtt vagytok, és tudjátok, hogy akár az éjszaka közepén is felcsörgethetitek őket, nem fognak megharagudni.

Egyszer majd máshogy lesz

Aztán a sok jól-rosszul sikerült randi, rövidebb kapcsolatok után eljön az a férfi is, aki marad. Azon kapjátok magatokat, hogy évfordulót ünnepeltek, a közös jövőt tervezgetitek, összeköltöztök. A párkapcsolattal szükségszerűen együtt járnak kisebb-nagyobb viták, kompromisszumok, a közös élet bukkanói, a mindennapok megtervezendő ügyei. Azonban ha még ekkor is naponta órákat lógtok a telefonon, a barátnőitek mindent tudnak a kapcsolatotokról, a piszkos zoknik sorsától a havi számlák rendezésén át az ágyjeleneteitekig, akkor bizony lehet, hogy valami nem stimmel.

Nem csak szerető

Forrás:
iStock

Ugyanis egy hosszan tartó és kiegyensúlyozott párkapcsolatnak fontos eleme, hogy nemcsak szexuálisan, de szellemileg, lelkileg is vonzónak tartjátok a szerelmeteket, így nemcsak szeretők, de jó barátok is vagytok. Így a kapcsolataitok közös ügyeit elsősorban vele kellene megosztanotok és megbeszélnetek, nem pedig a barátnőtökkel.

A bizalom és a nyílt kommunikáció egy jól működő kapcsolat alapköve, és a sokáig kifelé teregetett szennyes hosszú távon ezek megromlásához vezet.

Nem arról van szó, hogy mostantól nem lehetnek barátnőitek, vagy egyáltalán nem beszélhettek vele a barátotokról! Sőt, veszélyes lehet, ha elvágjátok magatokat a külvilágtól, és a párotokkal csak ketten léteztek, mindenki mást kizártok az életetekből.

Továbbra is találkozzatok a barátnőitekkel rendszeresen, tartsatok csajos estéket, közös programokat, de vegyétek észre, ha egy ilyen találka nem áll másból, mint hogy megállás nélkül csak panaszkodtok a párotokról, feltárva kapcsolatotok minden apró intim titkát. Képzeljétek magatokat fordított helyzetbe: biztos szeretnétek, ha a barátotok arról mesélne a haverjainak, hogy milyen kínos szexbaki csúszott be múltkor? Vagy hogy milyen vicces, amikor Lana del Reyként kornyikáltok a zuhany alatt? Ugye nem esne valami jól?

Mindezek mellett nyugodtan beszélgessetek a csajokkal a kapcsolatotokról. Meséljétek el, milyen izgalmas programotok volt a hétvégén, vagy hogy mit szerettek a párotokban annyira, hiszen az öröm megosztása, újra átélése továbbra is nagyon felemelő!

Nagyobb probléma esetén is kikérhetitek a barátnőtök tanácsát, több szem többet lát, lehet, hogy van a témában tapasztalata és tud nektek segíteni, amikor nem találjátok a kiutat.

A lényeg, hogy ismerjétek fel, mikor, mit van értelme valóban megosztani másokkal, és mi az, ami már csak indokolatlan szennyesteregetés.

Arról remélem már nem is kell külön cikket írnom, hogy a kapcsolatotok részletei miért NEM a közösségi oldalak hasábjaira valók…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.