Egyéb kategória

Ez most az egyik legjobb közös program, amit a pasitokkal csinálhattok

Tegnap este őrült karkötőkészítő üzemmódba váltottunk a párommal, viccen kívül, lementünk ötéves szintre, és közösen próbáltuk összehozni életünk első paracordból készült karkötőjét. Az egész ötlet persze onnan indult, hogy a pasim belezúgott a Mad Max karján felvillanó kardíszbe. Egy pillanat volt, de a szerelemhez pont elég.
vous - 2015.09.21.
Ez most az egyik legjobb közös program, amit a pasitokkal csinálhattok

Nem lettem féltékeny, inkább utánakerestem, hol lehet hozzájutni, egyáltalán miből készül, mert ugye, én azt gondoltam, hogy sima cipőfűző jó lesz, de a pasi szemében láttam, hogy a paracord az menőbb, meg abból készül eredetileg is.

De mi a franc az a paracord? – tettem fel magamban a kérdést.

Ez egy speciális kötél, ami hasznos lehet a hétköznapokban, és még jól is néz ki. Óriási a teherbírása, az alpinisták is használják hegymászáshoz, katonai körökben pedig már régóta ismerik: kések markolatának díszítésére tökéletesen alkalmas, és unaloműzésnek is kiváló egy őrködésben megfáradt egyenruhás számára. Rögzítésre, kötözésre használják leginkább, de a szálas fajták belső szálai akár horgászzsinórként is működhetnek. Ezen túl persze ma már széles körben használják karkötőkészítésre, dekorálásra, mióta Mad Max csuklóján megvillant a mozikban, azóta a híre egyre csak terjed.

Szóval, beszereztem egyet a Huszár utcai boltban, ahol bőven volt miből válogatni. A vastagabb kötelek és a pasis terepszínek mellett csajos, vékonyabb darabok is voltak, rögtön vettem egy kéket meg egy feketét. Mégiscsak előbb a pasinak legyen karácsony, aztán lehet, hogy én is beszerzek egyet.

Neki is álltunk este, és kész komédia volt az egész. Három kézzel próbáltuk összehozni, ketten, mivel én a bal kezem ilyen szempontból nem tudom használni. Videó alapján csináltuk, lépésről lépésre haladva, és viszonylag hamar készen lett, nem bonyolult egyáltalán. Mi nem műanyag kapcsosat készítettünk (azt kellett volna inkább), így több volt a szenvedés, mert az összehúzós verzióban sokat kell tűvel átdöfni a kötelet bizonyos, túl kicsi réseken, így nem volt egyszerű dolgunk, főleg, hogy nem volt speciális eszközünk hozzá, így hajtűvel próbálkoztunk. Viszont így is csini lett:

Forrás:
Puha Andrea

Úgy tűnik, ez az őrület nem csak a pasikat fertőzte meg, mert képszerkesztőnk, Solya is imádja a paracord-karkötőket, sőt, még az életét is megmentette:

Amikor kijöttem a Mad Maxről, az első dolgom a paracord-karkötő elkészítése volt, nehogy már nekem ne legyen?! Jöttek is a kérdések, hogy ugyan milyen életveszélyes szituáció kerekedhet a 73-as trolin, ahol majd a három méteres paracord karkötő fog engem megmenteni? Bezzeg amikor 10 napot Szlovéniában sátraztunk és senkinek nem jutott eszébe szárítókötelet hozni, ki oldotta meg a helyzetet? Szóval, kell az a karkötő, SOSEM LEHET TUDNI.

Ezek után eléggé szemezek egy pink, vékonyabb darabbal, s ha netán ti is kedvet kaptatok hozzá, íme a videó, ahonnan elleshetitek a Mad Max-karkötő csomózásának menetét:

A kész darabokat pedig mutassátok meg nekünk is!

Címkék: #karkötő
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.