Egyéb kategória

Ezért tisztítsátok a fésütöket gyakrabban!

Kitisztítottátok már valaha a sminkecseteiteket? Arra tippelek, hogy maximum egyszer kíváncsiságból kipróbáltátok, de aztán elmaradt. Nem veletek van a baj, egyszerűen nem foglalkozunk ilyenekkel. A sminkecset ráadásul még csak hagyján, de mi a helyzet a fésűvel?
vous - 2015.09.18.
Ezért tisztítsátok a fésütöket gyakrabban!

Ha ti is abba a hibába estek mint én, hogy csak akkor takarítom ki a fésűmet, ha tele van hajjal, akkor most jobb, ha jól figyeltek. Francesca Fusco New York-i bőrgyógyász szerint havonta egyszer alaposan ki kell takarítani a fésűnket, nem elég csak kiszedni belőle az ujjnyi vastag hajat.

Forrás:
istock

Minél több sampont, szárazsampont és egyéb hajformázó szereket használunk, annál gyakrabban kell tisztítani a kefét. Ezek maradéka és az elhalt hámsejtek kiváló fészkei a gombáknak és baktériumoknak, amik aztán kellemetlen szagokhoz, szélsőséges esetekben fertőzéshez vezethetnek.

A legjobb és legegyszerűbb módja a hajkefetisztításnak, ha egy ritka fokú bontófésűvel átfésülitek a tisztítandó társa fogait. Ezután tegyük a csap alá, és a kezünkkel masszírozzuk át a sörtéket. Ha maradtak rajta makacs szöszök, akkor hajszárítóval támadjátok meg őket. Már nálunk is kapható direkt erre a célra gyártott, úgynevezett hajkefetisztító spray. Ha végeztetek a folyamattal – és ha be tudjátok szerezni –, fújjátok át vele a fésűt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!