Egyéb kategória

5 ok, miért jó balkezesnek lenni – videóval

A balkezesek a lakosság 10%-át teszik ki, és bizony nap mint nap érik őket hátrányos megkülönböztetések. Persze, nem szorulnak ki a társadalomból, de egy asztalnál ülni velük bizony okozhat kellemetlen könyök-összeütközéseket.
vous - 2015.09.15.
5 ok, miért jó balkezesnek lenni – videóval

A balkezesek emberekről azt tartják – azonkívül, hogy tuti meggyűlik a bajuk az ollóval –, érzékenyebbek, és hajlamosabbak a tanulási nehézségekre, mint jobbkezes társaik. Gondolom, most egyszerre háborodtak fel a balkezes VOUS-lányok. De nyugalom, megvannak az előnyei is annak, ha balkezesek vagytok!

Először egy kis történelem

A világ számos pontján a mai napig megvan az a szokás, hogy a jobb kezükkel tanítják a gyerekeket az iskolában, mivel az a szép, JOBB kezük – erre utal, hogy ilyen nevekkel illetik különböző nyelveken. Pedig ahogy már említettem a népesség 10%-a balkezes. És ez közel 500 ezer éve így van.

Az, hogy jobb- vagy balkezesek leszünk, nem választás kérdése. Már az anyuka pocakjában a magzat testtartásából kiderül, jobb- vagy balkezes lesz-e a kicsi. Tehát ha nem tanult tulajdonság, akkor örökölt? Nem igazán. Ha az anya jobbkezes, de az apuka bal-, 17% az esély arra, hogy a gyerek balkezes legyen. Két jobbkezes szülő esetében ez 10%. Olyan, mintha a balkezesség pusztán a véletlenen múlna.

Miért jó balkezesnek lenni?

  • A balkezesek előnyt élvezhetnek a küzdő- vagy versenysportokban, ahol van ellenfél. Miért? Mert a meglepetés erejével hatnak. Mivel jóval több a jobbkezes ember, így a sportolók is velük gyakorolnak.
  • Sokkal jobb a hallásuk, jobban hallanak meg kisebb zajokat.
  • Kiváló művészek.
  • A legtöbb amerikai elnök balkezes volt. Barack Obama is az.
  • Megfontoltak.

Kihagytam valamit? Írjátok meg, ti miért szerettek balkezesnek lenni!

Címkék: #balkezes #kéz #videó
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.