Egyéb kategória

5 ok, miért jó balkezesnek lenni – videóval

A balkezesek a lakosság 10%-át teszik ki, és bizony nap mint nap érik őket hátrányos megkülönböztetések. Persze, nem szorulnak ki a társadalomból, de egy asztalnál ülni velük bizony okozhat kellemetlen könyök-összeütközéseket.
vous - 2015.09.15.
5 ok, miért jó balkezesnek lenni – videóval

A balkezesek emberekről azt tartják – azonkívül, hogy tuti meggyűlik a bajuk az ollóval –, érzékenyebbek, és hajlamosabbak a tanulási nehézségekre, mint jobbkezes társaik. Gondolom, most egyszerre háborodtak fel a balkezes VOUS-lányok. De nyugalom, megvannak az előnyei is annak, ha balkezesek vagytok!

Először egy kis történelem

A világ számos pontján a mai napig megvan az a szokás, hogy a jobb kezükkel tanítják a gyerekeket az iskolában, mivel az a szép, JOBB kezük – erre utal, hogy ilyen nevekkel illetik különböző nyelveken. Pedig ahogy már említettem a népesség 10%-a balkezes. És ez közel 500 ezer éve így van.

Az, hogy jobb- vagy balkezesek leszünk, nem választás kérdése. Már az anyuka pocakjában a magzat testtartásából kiderül, jobb- vagy balkezes lesz-e a kicsi. Tehát ha nem tanult tulajdonság, akkor örökölt? Nem igazán. Ha az anya jobbkezes, de az apuka bal-, 17% az esély arra, hogy a gyerek balkezes legyen. Két jobbkezes szülő esetében ez 10%. Olyan, mintha a balkezesség pusztán a véletlenen múlna.

Miért jó balkezesnek lenni?

  • A balkezesek előnyt élvezhetnek a küzdő- vagy versenysportokban, ahol van ellenfél. Miért? Mert a meglepetés erejével hatnak. Mivel jóval több a jobbkezes ember, így a sportolók is velük gyakorolnak.
  • Sokkal jobb a hallásuk, jobban hallanak meg kisebb zajokat.
  • Kiváló művészek.
  • A legtöbb amerikai elnök balkezes volt. Barack Obama is az.
  • Megfontoltak.

Kihagytam valamit? Írjátok meg, ti miért szerettek balkezesnek lenni!

Címkék: #balkezes #kéz #videó
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.