Egyéb kategória

Megdöbbentő, de nem a WC a legkoszosabb hely a repülőn!

Az ember szinte akárhol jár, fél a mosdóktól, vécéktől, hiszen azt gondolnánk, mindig azok a legkoszosabb helyek. Pedig ez nem így van! Egy kutatókból álló csoport ezúttal reptereket és utasszállítókat vett nagyító alá, az eredmény pedig meglepő lett. Nézzétek meg, mik azok a dolgok, amik hemzsegnek a szennyeződésektől!

vous - 2015.09.09.
Megdöbbentő, de nem a WC a legkoszosabb hely a repülőn!

Egy utazással foglalkozó weboldal fogta magát, és letesztelt néhány olyan helyet, amiről azt gondolnánk, hogy a koszosabbnál is koszosabb. A Travelmath mikrobiológusokat küldött öt reptérre és négy különböző repülőgépre, ahol különböző helyeket és tárgyakat teszteltek le.

A legfontosabb, de talán nem is annyira átütő következtetés, amit a tesztek eredményéből levontak:

a repterek koszosabbak, mint az otthonunk!

Ami azonban azért hagy némi kivetnivalót maga után, az bizony az, hogy az előttünk lévő ülés háttámláján lévő tálca lett a legszennyezettebb tárgy a repülőn! De miért is ne ez lenne? Hiszen ez az a dolog, amit bizony minden utas összetapogat minden egyes út alatt. Érdemes hát törlőkendőt vagy nedves kézfertőtlenítőt hordani magunknál, ha nem szeretnénk a családi nyaralást egy jó kis vírusos megbetegedéssel indítani.

Íme a 6 legszennyezettebb tárgy a reptereken és a repülőkön!

  1. a tálca
  2. az ivókút gombjai
  3. a fej felett található ventilátor
  4. a WC öblítőgombja
  5. a biztonsági öv csatja
  6. a WC-ajtó zárja

Forrás:
Travelmath

Mivel ezeket a dolgokat nehéz lenne egy gépen elkerülni, így a legfontosabb, amit tehetünk, hogy mindig figyelünk kezünk tisztaságára!

Ha szeretnétek kényelmesen repülni, akkor ide kattintva nézzétek meg egy korábbi cikkünket, és megtudhatjátok, mit kell tennetek ennek érdekében!

Címkék: #repülőgép #teszt
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.