Egyéb kategória

3 cipőjavító trükk, amit minden nőnek tudnia kell

Utáljuk, ha éppen a kedvenc cipőink mennek tönkre és mindent megtennénk azért, hogy kicsit tovább hordhassuk őket. Hoztam is nektek néhány trükköt, amikkel tutira tovább viselhetitek a lábbeliteket.

vous - 2021.12.10.
3 cipőjavító trükk, amit minden nőnek tudnia kell

Kopott velúrcipők

Sok hordás után már szinte természetes, hogy kicsit lekopik a velúr a cipőkről, de még lehet javítani a helyzeten. A gőz például remek megoldás lehet, felfrissíti a velúrt és nem látszik rajta, milyen régóta is hordjátok. Csak tegyétek be a fürdőbe a cipőket, miközben zuhanyoztok, és lesz egy új lábbelitek.

Vízfoltos bőrcipők

Idegölőek tudnak lenni a foltok a cipőn, ráadásul semmivel nem jönnek le. Ha csak éppen kiszaladtok valamerre a csizmátokban, akkor a hazaérkezés után egyből töröljétek le róla a vízfoltokat, mondjuk egy nem használt pólóval. De ha egész nap elvagytok, akkor nincs más dolgotok, mint újságpapírral kibélelni belülről a cipőt, a víz fel fog szívódni, másnap pedig egy ecetes ronggyal letörölhetitek róla a piszkot.

Forrás:
Pixabay

Nem túl jó szagú cipők

Ez a probléma megelőzhető. Csak meg kell győződnötök róla, hogy olyan zoknit hordtok, ami 100%-ban pamutból készült, mivel a nejlonból és a poliészterből készült zokni tökéletes környezet a verejtékezésnek. Ha már mindent kipróbáltatok, de semmi nem használt, akkor tegyetek egy kis zacskóba szódabikarbónát és rakjátok a cipőbe egy éjszakára.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.