Egyéb kategória

Szuperkönnyű szendvicskrémek nyárbúcsúztató házibulira

Az az igazság, hogy én nem vagyok oda annyira a bolti sajt- és vajkrémekért, sokkal jobban szeretem a magam kutyulta szendvicskrémet. Főleg azért, mert tudom, mi van benne, és mert a saját szám íze szerint alakíthatom. Nem utolsósorban pedig vendégváró falatnak sem rossz!
vous - 2015.09.05.
Szuperkönnyű szendvicskrémek nyárbúcsúztató házibulira

Mivel úgyis búcsúztatjátok a nyarat – utolsó szabadtéri buli, utolsó kerti parti –, és még a piac kínálatát is kihasználhatjátok, gondoltam, megosztok veletek pár receptet, nehogy már csak egyedül én szeressem!

Majdnem körözött

A túrókrém, amelyik nem édes, és nem is körözött. Én simán csak összekeverem a túrót annyi natúr görög joghurttal, hogy kenhető legyen, megsózom, teszek hozzá apróra vágott lila hagymát, némi zöldfűszert, meghintem pár apróbb szelet paradicsommal, és mehet a kenés!

Brokkolikrém

Forrás:
pixabay

Körülbelül 50 dkg, villával összetört, párolt brokkolihoz felkockázok fél lila hagymát, teszek hozzá két evőkanálnyi görög joghurtot, egy teáskanálnyi mustárt, ízlés szerint sózom, borsozom, meglocsolom citromlével, majd hűtőben dermesztem. Egyik kedvencem, bár én nagy brokkolizabáló vagyok.

Sültzöldség-krém

Forrás:
flickr/kiri_no_hana

Nagyon ízletes és jól csúszik. Egy padlizsánt egy kápiapaprikával és egy fej hagymával kockákra vágva jól megfonnyasztok pici olajon, majd egy evőkanálnyi görög joghurttal, bazsalikommal, sóval, borssal ízesítem. Aki szereti, fokhagymát is tehet bele.

Tojáskrém

Forrás:
pixabay

Két főtt tojást megtörök villával, elkeverem fél pohár joghurttal és fél fej vöröshagymával. Sózom, borsozom, friss oregánóval, bazsalikommal ízesítem, van, aki mustárt is tesz bele, én általában kihagyom.

Forrás:
flickr/wowwzers

Remélem, ti is rákaptok majd a házi szendvicskrémek ízére, hiszen nagyon bőségesek, én szinte nem is hiányolok róluk mást, inkább csak kidekorálom néhány zöldséggel, petrezselyemmel. A házibuli vendégei pedig elégedetten, tele pocakkal mennek majd el tőletek! Nem is beszélve arról, hogy mindenkinek jólesik a megszokott sajtos chips helyett valami mást enni fröccsözés közben. Ráadásul ezeket mártogatósként is tálalhatjátok, répa-, paprikacsíkokkal vagy zellerszárral.

Ha nektek is van tuti, bevált receptetek, írjátok meg nekünk!

Címkék: #recept
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Közösen kutatja a Velencei-tó helyzetét és lehetőségeit a Kodolányi Egyetem és a HÖOK
Világ
Közösen kutatja a Velencei-tó helyzetét és lehetőségeit a Kodolányi Egyetem és a HÖOK
vous - 2025.06.12.
Tudományos együttműködést indított a Velencei-tóért a Kodolányi János Egyetem és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A több kutatást és tudományos vizsgálatot is magába foglaló kezdeményezés célja, hogy átfogó turisztikai, szociológiai és demográfiai képet adjon a Velencei-tó térségének helyzetéről. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette Domokos Tamás, a Kodolányi Egyetem elnöke és Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke Székesfehérváron, az felsőoktatási intézmény székhelyén.

Otthon

Zsálya szín és stílus: a természet inspirálta modern életérzés
Otthon
Zsálya szín és stílus: a természet inspirálta modern életérzés
vous - 2025.06.23.
Egy esős reggelen talán neked is feltűnt már, milyen különleges módon találkozik a nedves, zöld növényzet a borús eget beborító felhőkkel. Ez a hangulat és színspektrum ihlette meg napjaink egyik legdivatosabb árnyalatát: a zsálya zöldet. Ez a szürkével keveredő, finom és nyugtató hatású szín elegáns megjelenést kölcsönöz bármilyen környezetnek. De miért is van ekkora sikere, és hogyan használhatjuk ezt a természet ihlette színt a mindennapokban?