Mivel úgyis búcsúztatjátok a nyarat – utolsó szabadtéri buli, utolsó kerti parti –, és még a piac kínálatát is kihasználhatjátok, gondoltam, megosztok veletek pár receptet, nehogy már csak egyedül én szeressem!
Majdnem körözött
A túrókrém, amelyik nem édes, és nem is körözött. Én simán csak összekeverem a túrót annyi natúr görög joghurttal, hogy kenhető legyen, megsózom, teszek hozzá apróra vágott lila hagymát, némi zöldfűszert, meghintem pár apróbb szelet paradicsommal, és mehet a kenés!
Brokkolikrém
Körülbelül 50 dkg, villával összetört, párolt brokkolihoz felkockázok fél lila hagymát, teszek hozzá két evőkanálnyi görög joghurtot, egy teáskanálnyi mustárt, ízlés szerint sózom, borsozom, meglocsolom citromlével, majd hűtőben dermesztem. Egyik kedvencem, bár én nagy brokkolizabáló vagyok.
Sültzöldség-krém
Nagyon ízletes és jól csúszik. Egy padlizsánt egy kápiapaprikával és egy fej hagymával kockákra vágva jól megfonnyasztok pici olajon, majd egy evőkanálnyi görög joghurttal, bazsalikommal, sóval, borssal ízesítem. Aki szereti, fokhagymát is tehet bele.
Tojáskrém
Két főtt tojást megtörök villával, elkeverem fél pohár joghurttal és fél fej vöröshagymával. Sózom, borsozom, friss oregánóval, bazsalikommal ízesítem, van, aki mustárt is tesz bele, én általában kihagyom.
Remélem, ti is rákaptok majd a házi szendvicskrémek ízére, hiszen nagyon bőségesek, én szinte nem is hiányolok róluk mást, inkább csak kidekorálom néhány zöldséggel, petrezselyemmel. A házibuli vendégei pedig elégedetten, tele pocakkal mennek majd el tőletek! Nem is beszélve arról, hogy mindenkinek jólesik a megszokott sajtos chips helyett valami mást enni fröccsözés közben. Ráadásul ezeket mártogatósként is tálalhatjátok, répa-, paprikacsíkokkal vagy zellerszárral.
Ha nektek is van tuti, bevált receptetek, írjátok meg nekünk!