Egyéb kategória

Tegyetek hagymát a zoknitokba és tisztuljatok!

Biztosan azt gondoljátok, megőrültem, eszement hagymaimádó vagyok (igen), vagy a lábszag ellen kínálgatom nektek a hagymát. Nem. Kuruzslónak álltam.
vous - 2015.09.03.
Tegyetek hagymát a zoknitokba és tisztuljatok!

Na, nem én, és annyira nem is kuruzslás, csupán kínai orvoslás. Hallottatok már a meridiánokról? Ezek a lábatok alján található pontok, amelyek közvetlen összeköttetésben vannak a belső szerveitekkel. Nagyon sokan kételkednek a meridiánok létezésében, de tulajdonképpen ezek a pontok a talpunkon az idegrendszerrel vannak kapcsolatban.

Így, ha elhisszük, vagyis tudjuk, hogy van idegrendszerünk és idegeink, akkor feltételezzük, hogy vannak meridiánjaink is. A lábunkban mintegy 7000 idegvégződés van, ezek pedig kapcsolatba tudnak lépni a létfontosságú szerveinkkel. A meridiánok, mint egy áramkör vannak jelen a szervezetünkben, csak olykor szunnyadnak. Téli álmot alszanak, mikor cipőkben járunk. Csak akkor „kapcsolnak be”, amikor mezítláb vagyunk. Egyfajta akupunktúrás kezelést kap a talpunk, ha csupaszon a talajjal érintkezik. A legegyszerűbb módja pedig annak, hogy megnyissuk a meridiánjainkat és ezáltal megtisztítsuk a belső szerveinket az, hogy…

… hagymával vagy fokhagymával borogatjuk a talpunkat.

Forrás:
Pixabay

Vágjatok egy vastagabb szelet hagymát, tegyétek a talpatokra és húzzatok rá zoknit, majd nyomás aludni. A hagyma éjszaka meg végzi a dolgát. Megöli az összes baktériumot, és megtisztítja a vért a véráramban.

Egy egyszerű lépés, és a meridiánjaink segítségével belül is kipucolhatjuk magunkat. Egy próbát mindenképp megér.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.