Egyéb kategória

Dolgok, amiktől stresszeltek, és észre sem veszitek

A stressz csúnya dolog, ráadásul, mikor már azt gondolnátok, minden feszültségfaktort kiiktattatok az életetekből, akkor támad, és bumm! Megmutatjuk, melyek azok a stresszforrások, amikre lehet, hogy nem gondoltatok, pedig folyamatosan zavarnak benneteket.
vous - 2015.08.30.
Dolgok, amiktől stresszeltek, és észre sem veszitek

Zajszint

Bizony, ha olyan környezetben éltek, ahol gyakori visszatérő vagy folyamatos zajszint van, akkor könnyen vérnyomás- vagy szívproblémákkal találhatjátok szembe magatokat. Ennek az az oka, hogy a zaj az evolúcióból kiindulva is készenlétre, ugrásra kész állapotra sarkall benneteket, ez pedig magas adrenalinszintet eredményez, és rettenetesen stresszeli a szervezetet.

Barátok

Nem mindegy, kikkel töltitek az időt, ugyanis az ő életük, hangulatuk, állapotuk befolyással van a ti lelki, fizikai állapototokra. Felfedezték ugyanis, hogy a boldogság, boldogtalanság és a hízás barátok közt ragadós. Én is írtam már róla, hogy milyen embert kell kiiktatni az életetekből, tegyetek így ti is, válogassátok meg a baráti körötöket!

Genetika

A gének bizony hozzájárulnak ahhoz, hogy mennyire tudjátok kezelni a stresszt. Bár a környezetváltozás is segíthet ebben, jobb megoldás, ha felismeritek a nehézségeiteket, és különféle stresszoldó technikákkal próbálkoztok.

Nagy terű irodák

Ez valószínűleg a folyamatos zajszinttel van összefüggésben, megfigyelték, hogy a nagy irodákban dolgozók gyakran küzdenek szívproblémákkal.

Lefekvés előtti netezés

Ideális esetben lefekvés előtt két órával már nem lenne szabad csinálnotok semmit, netezni meg főleg nem. Megfigyelték ugyanis, hogy akik folyton a híreket böngészik lefekvés előtt, azok sokkal stresszesebbek, mint azok, akik inkább relaxálnak vagy könyvet olvasgatnak.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
Otthon
Ilyen egy álomotthon Budapesten 2024-ben! Elindult a Dürer Park lakóépületeinek értékesítése
vous - 2024.07.25.
A Portfolio Property Awardson korábban „Az Év Koncepciója” díjat elnyerő Dürer Park projekt keretében elindult a lakóépületek értékesítése. A 207 lakás a Városliget közvetlen közelében kap helyet. A tervezés során a magas minőség és a jövőre is gondoló, energiahatékony épületek létrehozása volt a cél.