Egyéb kategória

Dolgok, amiktől stresszeltek, és észre sem veszitek

A stressz csúnya dolog, ráadásul, mikor már azt gondolnátok, minden feszültségfaktort kiiktattatok az életetekből, akkor támad, és bumm! Megmutatjuk, melyek azok a stresszforrások, amikre lehet, hogy nem gondoltatok, pedig folyamatosan zavarnak benneteket.
vous - 2015.08.30.
Dolgok, amiktől stresszeltek, és észre sem veszitek

Zajszint

Bizony, ha olyan környezetben éltek, ahol gyakori visszatérő vagy folyamatos zajszint van, akkor könnyen vérnyomás- vagy szívproblémákkal találhatjátok szembe magatokat. Ennek az az oka, hogy a zaj az evolúcióból kiindulva is készenlétre, ugrásra kész állapotra sarkall benneteket, ez pedig magas adrenalinszintet eredményez, és rettenetesen stresszeli a szervezetet.

Barátok

Nem mindegy, kikkel töltitek az időt, ugyanis az ő életük, hangulatuk, állapotuk befolyással van a ti lelki, fizikai állapototokra. Felfedezték ugyanis, hogy a boldogság, boldogtalanság és a hízás barátok közt ragadós. Én is írtam már róla, hogy milyen embert kell kiiktatni az életetekből, tegyetek így ti is, válogassátok meg a baráti körötöket!

Genetika

A gének bizony hozzájárulnak ahhoz, hogy mennyire tudjátok kezelni a stresszt. Bár a környezetváltozás is segíthet ebben, jobb megoldás, ha felismeritek a nehézségeiteket, és különféle stresszoldó technikákkal próbálkoztok.

Nagy terű irodák

Ez valószínűleg a folyamatos zajszinttel van összefüggésben, megfigyelték, hogy a nagy irodákban dolgozók gyakran küzdenek szívproblémákkal.

Lefekvés előtti netezés

Ideális esetben lefekvés előtt két órával már nem lenne szabad csinálnotok semmit, netezni meg főleg nem. Megfigyelték ugyanis, hogy akik folyton a híreket böngészik lefekvés előtt, azok sokkal stresszesebbek, mint azok, akik inkább relaxálnak vagy könyvet olvasgatnak.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.