Egyéb kategória

8 óra munka, 8 óra pihenés helyett jöjjön a részmunkaidő!

Ma még ördögtől való dolognak tartják a rugalmas időbeosztású, részmunkaidős állásokat. Hogy miért, arról lehetne hosszas eszmecserét folytatni, én inkább csak rámutatok arra, hogy miért is jó, ha ezt a munkaformát választjátok.
vous - 2015.08.23.
8 óra munka, 8 óra pihenés helyett jöjjön a részmunkaidő!

Sokan ugyanis azt hiszik, csak az akar részmunkaidőben dolgozni, aki csökkent munkaképességű, vagy nem akar dolgozni. Pedig a nyugati országokban már elfogadott munkaformáról van szó.

Nem öli meg a kreativitást!

A részmunkaidős állások ugyanis 8 óránál kevesebb időt jelentenek per nap, arról pedig sok kutatás értekezett már, hogy a 8 óra alatt képtelenek vagyunk végig produktívan dolgozni. Biztosan ismeritek az érzést, mikor már nincsen munka, és unalmatokban nekiálltok közösségi oldalakat nézni, vagy munkahelyi játékokat játszani. Jobban lefáradtok, mint ha dolgoznátok, ráadásul minden kreatív gondolatot megöl, hogy úgy tesztek, mintha dolgoznátok.

Projektmunkáké a jövő!

Bizony, míg régen egy munkahelyen élték le az emberek az életüket, ma már projektszerű munkákról beszélhetünk, melyek lehetnek pár hónapostól pár éves munkák is. Ez pedig azért jó, mert több oldalról is megtámasztjátok magatokat, több lábon éltek, kipróbálhattok új dolgokat, az egész életetek merő referenciagyűjtés lesz, ami miatt újabb és újabb lehetőségek találnak meg benneteket. 

Nem unalmas!

Minden egyes új projekt, munka során új és új impulzus ér benneteket, új emberekkel találkoztok, új kihívásokkal találjátok szembe magatokat. Rábukkantok olyan oldalatokra is, amiről azt sem tudtátok, hogy létezik. Az életetek egy nagy pörgés lesz, amiből ráadásul ti döntitek el, hogyan és miképpen szálltok ki, vagy lassítotok.

Megtanultok bánni az idővel!

Mivel rugalmas az időbeosztásotok, párhuzamosan akár több munkában is elmerülhettek, így rá lesztek kényszerülve arra, hogy határidőnapló-szerűen éljétek a mindennapokat. Tudnotok kell, mikor hol a helyetek, hogyan értek oda, és nincs apelláta, időmágusokká kell válnotok! De ne feledjétek, ilyenkor is fontos megtalálni az egyensúlyt munka, család és szabadidő között! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.