Egyéb kategória

Egyszerű ízekkel a bennetek lévő feszültségektől is megszabadulhattok

Rohanó világunk ingerek ezrével töm minket. Választásaink automatikusak, talán az éhség is programozott – a reklámok, az ízfokozók által. Rajtunk és rajtatok múlik, merre visz az utatok... Csendesítsétek le érzékeiteket, térjetek vissza velünk az egyszerű ízekhez!

vous - 2015.08.22.
Egyszerű ízekkel a bennetek lévő feszültségektől is megszabadulhattok

A fűszerek csodája

Az ízek, a fűszerek felpörgetnek, új dimenziók nyílhatnak számunkra, ahogy a fűszerek hatással vannak szervezetünkre, tudatunkra. Szeretem ezt az érzést. A fahéj és a kardamom az Ezeregyéjszaka meséibe repít, a csilitől Mexikó színes tájait látom, a kakukkfű és zöld társai (rozmaring, oregánó, babérlevél, koriander stb.) a provence-i levendulamezőket idézik.

Fantasztikus utazások, amiken jó részt venni, akár csak az ételek segítségével is. 

Kezdjétek az étkezéssel!

Repkedhetünk is, jól van ez így. Azonban biztos Nektek is eljött már az a pont, amikor telítődtetek, azt éreztétek, elég. Nem is feltétlenül kell tudni, miért és miből elég, csak jó kiengedni azt a sok valamit. Ilyenkor lehet az étkezéssel segíteni ezt a folyamatot: nemcsak a könnyed emésztésű alapanyagokkal, hanem a fűszerezéssel. Visszatérni az alapokhoz, a sóhoz és a borshoz, és az ételeket önmaguk ízében ízlelni. Talán sokszor nem is a hús ízlik, inkább a fűszerek teszik izgalmassá.

Forrás:
istock

Egyszerűen nagyszerű

Bár ajánlottunk már Nektek különleges salátaönteteket, most arra buzdítunk, hogy elégedjetek meg az olívaolaj, só és citromlé hármasával, majd fedezzétek fel, milyen ízeket rejtenek zöldségeitek.

Elsődleges fontosságú a minőségi alapanyag, csak így tudhatjátok meg valódi zamatukat. 

A sárgarépa édessége a zeller földízével jól harmonizál, citromkarikával együtt sütve a zeller kesernyés íze el is tűnik. Jó egyveleg lesz. 

A halak íze só, bors és olívaolaj társaságában tűnik elő igazán. A legjobb csirkehúspác a só, bors, citromlé és víz, majd lecsöpögtetve libazsírban, steakszerűen süssétek, így szaftos marad. A házilag termesztett paradicsom valóban nem igényel mást, mint sót, amitől enyhén kiengedi levét, máris finom körete a húsnak – szinte érezni rajta a napfényt, más az állaga és az illata. Komoly felfedezések ezek egy városi lánynak! Érdemes visszatérni, kitekinteni kis világunkból és keresni az igazit, a természetközelit. Nem csak a ruháinkra igaz, hogy az egyszerű a nagyszerű és a kevesebb néha több! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.