Egyéb kategória

Megrázó fotókiállítás nyílik gyerekekről a Kopaszi-gáton

Az IRONMAN 70.3 csapata augusztus 20–23. között szuper programokkal várja a kiérkezőket a Kopaszi-gáton a FIND YOUR LIMITS WEEKEND 4 napos sportfesztivál keretében. De úgy tűnik, a vasárnap a legígéretesebb mind közül. Hogy miért? Mutatjuk!

vous - 2015.08.19.
Megrázó fotókiállítás nyílik gyerekekről a Kopaszi-gáton

Ahogy arról már korábban írtunk, vasárnap érdemes lesz kilátogatni a Kopaszi-gátra. De nemcsak a Séta a szívbeteg gyermekekért kampány miatt, hanem mert a kíváncsi érdeklődők egy szívhez szóló fotókiállítást is megcsodálhatnak.

Az IRONMAN 70.3 szervezőinek idei küldetése, hogy támogatást gyűjtsenek a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány számára. A vasárnap délelőtt 11 órától kezdődő séta után az érdeklődők a Szívügy nevű fotókiállítást tekinthetik meg.

A séta vezetője, Beck Monika mellett Őszi Szilvia fotós szívügye is a gyermekek megsegítése. A fiatal fotós noha csak a háttérben, de részt vesz a szívbeteg gyermekek szívműtétein, 2014 decemberében pedig átvehette a Fair Play-díjat. A díjnyertes fotós az IRONMAN 70.3-nak mesélt:

Eddig két katéteres, két nyitottszív-műtéten és két szívtranszplantáción lehettem bent, pedig öt éve még attól is elájultam, amikor valaki egyáltalán kimondta azt a szót, hogy doktor.

Szilvia elhozza nekünk azt, amit kevesen láthatunk. Amellett, hogy megcsodálhatjuk az orvosok, a kórházi dolgozók lelkiismeretes munkáját, betekintést nyerhetünk az aggódó szülők kórházban töltött mindennapjaiba is. 

Láttam, hogy min mennek keresztül a szülők, mennyit küzdenek az ott dolgozók, mégis annyira emberien bánnak minden kis beteggel, megérintett az egész történet… Amikor először jártam az intenzív osztályon, találkoztam egy pici lánnyal, Hannával, aki azonnal a szívembe lopta magát.

A séta mellett érdemes időt szánni a vasárnapi Szívügy-kiállításra is, amin maga a fotós is rész vesz.

Ennek az a célja, hogy felnyissa az emberek szemét, mert sokan nem tudják, milyen bravúrok születnek nap mint nap. Nekem a fotókon szereplő gyerekek, szülők, orvosok és ápolók az igazi hősök!

Ajánlott cikkek