Egyéb kategória

Néhány gyereket nagyon megvisel az iskolakezdés

Vészesen közeleg augusztus vége, ami bizony egyet jelent az iskolakezdéssel. A hőség ment, a hideg jött, és máris a nyár hajrájában találjátok magatokat. Nem is beszélve azokról a gyerekekről, akiknek már el is kezdődött a suli, hiszen egyes országokban már véget is ért a szünidő. Íme néhány közülük, akik cseppet sem örültek ennek.
vous - 2015.08.20.
Néhány gyereket nagyon megvisel az iskolakezdés

Újra suli, házifeladatok, határidők, dogák – de sok gond van ezzel! Hatéves kortól kezdve nagyon-nagyon sokáig lehet tanulni, amitől sokszor úgy érezzük, hogy nem is januárban kezdődik az év, hanem szeptemberben. Vigasztaljon azonban az a tudat benneteket, hogy Amerikától elkezdve Japánon át mindenhol iskolába járnak a gyerekek, akik hozzátok hasonlóan gyakran teherként gondolnak eme kötelességükre. Sőt, megviseli őket. Ezek a Los-Angeles-i kis lurkók egyenesen zokognak a gondolattól, hogy újra iskolapadba kell ülni. Egy harmadik osztályba lépő kislány így fogalmazott könnyek között:

Más tanárok, más tantárgyak, minden más lesz!

Egy másik kisgyerektől megkérdezték hiányzik-e az anyukája, amire egyszerűen ennyit mondott: „Nem”. Majd másodpercekkel később zokogva rohant és ölelte meg az édesanyját, hogy ő bizony nem akar iskolába menni.

Az a jó, hogy legalább a tanárok pozitívan állnak a tanévhez, és bíznak benne, hogy ezt a tanévet (is) szeretni fogják a gyerekek. Ugyan! Szeretni az iskolát? Csomó érzés és ellenérzés kavarog ilyenkor minden hátizsáktól nehéz szívben. Emlékeztek még?

  • A nyár mégsem tart örökké?
  • Mikor találjuk meg az igaz szerelmet?
  • Ott leszünk a legnagyobb bulikban?
  • Mi lenne, ha elmaradna a szeptember?

A nagyobbak pedig a legnagyobb fogadalmakkal mennek neki az ősznek:

  • Minden órára bejárok.
  • Nem lógom el a tesit.
  • Tanulok.
  • Nem másolom a matek/angol házim.
  • Nem kések többet.

De mielőtt nagyon megsajnálnánk magunkat az iskolakezdés miatt, jó, ha azt is tudjátok, hogy a világ szerencsésebbjei közé tartoztok, hiszen még mindig bőven vannak olyan helyek a világban, ahol kiváltságnak számít az oktatás, vagy ahol órákat kell menetelnie a nebulóknak minden egyes napon ahhoz, hogy eljussanak a suliba. Szóval?

Címkék: #iskola #para #suli
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.