Egyéb kategória

Nektek mit jelent egy felejthetetlen nyári pillanat?

Először láttam a tengert. Álltam a partján, a lábam a homokba süppedt, és csodálkozva néztem. Persze, láttam már filmekben futó nőket, akik fehér hálós semmiben szaladnak végig a parton, maguk mögött hagyva a légypiszoknyi nyomot. Akartam is olyan fotót, de hiába lépkedtem a negyven feletti lábammal, sehogy sem lett olyan szép. Inkább mások lábnyomai után kutattam.
vous - 2015.08.12.
Nektek mit jelent egy felejthetetlen nyári pillanat?

Lábnyomkeresővé váltam azon a nyáron, és sokfélét találtam. Volt, amelyikben megállt a tengervíz, és miután leülepedett benne a homok, tiszta maradt egy kicsit, annyira, hogy olyan volt, mintha tükörbe néztem volna. Aztán elmosta a felszaladó hullám.

Forrás:
Puha Andrea

Sokat fotóztam, ültem és sétáltam a parton. Lebarnultam, pedig fehér bőrű lányként ez nagy szó. Volt, hogy sziszegve húztam fel a farmert, sokadnap pedig pici hólyagok keltek ki rajtam, hogy aztán erőtlenül megadják magukat a napnak. Lefoszlott a bőr, és kiviláglott alatta a napsütötte új. Órákig tudtam csak ülni és nézni, ahogyan megtörnek a hullámok, és jönnek újra meg újra. Volt egy ritmusa, és az azóta is visszhangzik bennem.

Napközben hatalmas csigakagylókat hallgattam a piacon, sosem láttam még akkorát, és hallani akartam benne a tengert. Ott pakolásztam, az árus furcsán nézett rám, de én csak egy nagyobbat kerestem annál, ami éppen nálam volt. Aztán annál is nagyobbat. Aztán találtam egyet, ami akkora volt, mint a fél fejem, és belehallgattam a hallókészülékemmel. Hallottam, hogy morajlik, és az ugyanolyan volt, mint a hullámok mozgása. Az árus noszogatni kezdett, hogy most már azért vegyek is valamit, ha már így feltúrtam mindent. Én meg kiválasztottam egy icipici csigát, és a zavarodott árus kezébe nyomtam.

Már mindegy, mekkora az a csiga, gondoltam, most már mindegyikben hallani fogom.

Nektek mit jelent egy felejthetetlen nyár?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.