Egyéb kategória

Hogyan tegyük az 1.0-s sminket egy mozdulattal profivá?

Indul a nap, jönnek a megszokott mozdulatok: tea, kávé, frissítő zuhany, "nincs egy rongyom se", aztán az alapsmink, amivel ragyogó arcotokat elővarázsoljátok. Eljő ám az este, amikor a város felé veszitek az irányt, randi, csajos "dumi"... mit tesztek az első verziós sminketekkel? 
vous - 2015.08.11.
Hogyan tegyük az 1.0-s sminket egy mozdulattal profivá?

Nem nagy faxni

Akkora az a táska az oldalunkon, hogy egy apró neszesszer néhány hasznos sminktermékkel még pont belefér. A cél érdekében mindent… azért, hogy jól érezzük, érezzétek magatokat a bőrötökben. Apró figyelmesség magatok felé, hogy a munkanap után az esti lazításhoz felfrissítsétek a külsőtöket. 

Hasznos útitársak

A törlőkendőnek nagy hasznát vehetitek, hiszen a reggel feltett alapozó a nap végére bizony elcsúszhat. Hiába 15 és 24 órás tartósság, makulátlan arcbőr, a nagy meleg és a stressz nincs jó hatással rá. Az alapozót és a korrektort letörlitek, vízzel átpaskoljátok a bőrötöket, sőt, ha van kéznél arcpermet, azzal fel is frissíthetitek. Ha nagyon tuti az alapozótok, akkor elég lehet arcpermettel fellazítani és az elcsúszott részeket újra összedolgozni. 

Az alap után a részletek

Legyen nálatok egy sötétebb szemceruza, étcsokibarna vagy sötétkék, amivel keretet adtok a szemeteknek, a jó kislányt dögös nőcivé emelitek. Jó, ha ez a ceruza vízálló, így biztosan a helyén marad. A „kohl” feliratú ceruzák jól fognak, viszont zsírosak, nincsen bennük kötőanyag, és ha szemhéjfestékkel fixáljátok, még úgy is elmászhat. A kohl ceruzák nem vízállóak. Szemformátokat a szemkihúzással alakíthatjátok, attól függően, meddig tart a vonal és milyen vastagságban húzzátok.

Forrás:
flickr.com/Guilherme Yagui

A kontúrozás mellett érdemes körbeárnyékolni a szemet, így kifejezőbb lesz a tekintetetek. Akár az egész szemhéjon vagy csak a mélyítő ívben. Szendék bőrszínt válasszanak, kék pártiak egy kedves szürkét, nagymacskák a csokoládé árnyalatait. Személyes kedvencem a glitter, ami mikrocsillám, és köze sincs a diszkóvilág zselés állagú termékeihez. Tegyétek ezt az egész szemhéjra, mindenki utánatok fog fordulni.

Még néhány apróság, ami fontos

A szempillaspirál alap sminkkellék, amivel szemeiteknek extra dimenziót adhattok. Még egy réteg sosem árt! Az arcpírotok lehet hamvas, akár csillogó bronz, és foghat az ecset egy kicsit erősebben, hiszen az esti fényekben máshogy mutat a smink. 
Az ajkak sem maradhatnak színtelenek! Legyetek bátrak, a piros, a narancs és a pink árnyalataiból szemezgessetek, vérmérséklethez és kedvhez hangolva. Ha szemsminketek csillog, ajkatok maradjon matt.

Az alkalomhoz illően

A fent említett praktikákból saját stílusotokhoz mérten válogassatok. A csajos találkozó nyilván többet megenged, mint egy első randi, utóbbin inkább mutassátok kedvesebb, természetesebb arcotokat, és csak csipet csábítást vigyetek a sminketekbe. 
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.