Egyéb kategória

Egy embertípus, akit azonnal ki kell zárnotok az életetekből!

Olyan boldog mosollyal róttam az utcát. Eszembe jutott valami nagyon-nagyon jó. Apró kis ötlet, valami, ami nagyon naggyá is kinőhetné magát. És szaladtam hozzá, megint, hogy elmeséljem, mondjam, és vártam, hogy örüljön velem, mondja, hogy csináld, menni fog, de nem ez történt.
vous - 2015.08.10.
Egy embertípus, akit azonnal ki kell zárnotok az életetekből!

Hát… ezt úgyse tudod majd megcsinálni! – mondja fejcsóválva.

Pislogok. Nem értem, miért mondja ezt, hiszen végigfuttattam az agyamon minden buktatót, mindre van válaszom, megoldásom, B-tervem. De ő csak belekérdez, mondja, hogy jó, jó, de elég kicsi az esélye statisztikailag. Meg úgyse fog menni, hát nézzek már körül, NYISSAM már ki a szemem, a világ kemény, és el fogok bukni. De hát, ellenkeztem, a Google is egy kis szobából indult. Ja, hát igen, legyint, miközben úgy néz rám, mint akinek nyilvánvaló kéne hogy legyen, mekkora hamvába holt ötlet, amit mond. Aztán csak annyit mond lesajnáló hangon, hogy:

Kevés vagy te ehhez.

Ezt mondta akkor is, mikor a pasimmal összejöttem, hogy úgyis elhagy; ezt mondta akkor is, mikor belevágtam az egyetembe, mert hogy úgysem fogom bírni. Az nem zavarta, hogy mégis megcsináltam mindet, mert hát van ilyen is, a kivétel erősíti a szabályt. De most csak néztem rá, az arcvonásaira, megkérdeztem magamtól, hogy ki ő nekem, hogy bántson, kritizáljon, véleményt mondjon. Bólintottam, igazad van, aztán elköszöntem.

Azóta eggyel kevesebb az ismerőseim száma Facebookon.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.