Egyéb kategória

A világ legkülönlegesebb festményei

A festmények varázslatosak. Tükrözik a művész lelkivilágát, érzelmeit, elrepítenek minket abba az időbe, amikor készültek, mégis mindenki számára kicsit mást jelentenek.
vous - 2015.08.04.
A világ legkülönlegesebb festményei

Igaz, az összes festmény egyedi és megismételhetetlen, most összegyűjtöttem nektek azokat a darabokat, melyek valamiért mégis különlegesebbek, mint a többi.

A leggyorsabban lefestett szivárvány (junior kategória)

Emily Mcmanaman, egy négyéves kislány festette le leggyorsabban a szivárványt, 1 perc 5,52 másodperc alatt. ITT megnézhetitek, hogy csinálja! A vicces az, hogy még csak nem is kapkodott.

A világ legdrágább festménye

A festményt Paul Gauguin készítette, melynek címe „Nafea Faa Ipoipo?” (Mikor fogsz megházasodni?). A kép ára a BBC értesülése szerint 265 millió euró, vagyis 83 milliárd Ft. Az alkotás 1892-ben készült, melyet életművének egyik legfontosabb darabjaként tartanak számon.

A világ leghosszabb festménye

Forrás:
Wikipédia

Az amerikai Gurmej Singh készítette a „The Transcendental”, vagyis „A transzcendentális” című alkotását, amely 34 444,91 m hosszú. Azért állította fel ezt a rekordot, hogy felhívja a figyelmet a szabadságra, a jólétre és a nők szerepére a társadalomban. Singh 38 napig készítette művét, ami most a michigani Grand Rapids-folyó partján látható. Nézzétek meg, milyen gyönyörű! 

A legnagyobb festmény, melyet női lábbal festettek

S. Priya Nithya Kalk egy indiai városban, Namakkalban megalkotta a 12 m széles és 12 m hosszú festményt. A kislány még iskolás, a rekord felállításában az intézmény is segített neki. Itt nézhetitek meg a végeredményt!

A világ legnagyobb ecsete

Az indiai Sujit Das „építette” meg a világ legnagyobb ecsetjét, ami 8,5 méter hosszú és 1,5 méter széles, valamint 22 kg! Képzeljétek, a gigaecsetet állítólag használta is, különböző portrékat festett vele.

A legkisebb 3D-s festmény a világon

A legkisebb 3D-s festményt Sujit Das alkotta meg, amely 4 cm hosszú és 3 cm széles.

A legnagyobb festmény, amit szájjal készítettek

Forrás:
www.recordsetter.com

Az indiai kisfiú, Suvodeep Chatterjee festette a világ legnagyobb szájjal készült festményét, amely 896 négyzetméter. A címe „Save The World”, vagyis „Mentsük meg a világot”, mely egy színes festmény, elkészítésénél a kisfiú csak a száját használta. ITT nézhetitek meg, hogyan, és mennyi idő alatt készült el.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Otthon

A népszerű és designos franciaágyak
Otthon
A népszerű és designos franciaágyak
vous - 2023.11.23.
Az alvás fontos szerepet játszik mindennapi életünkben, és egy megbízható franciaágy kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. Az ilyen ágyak között két gyakran választott lehetőség van a rugós és a matracos változatok. Mindkét típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás függ az egyéni szempontoktól és az alvási szokásoktól.