Egyéb kategória

Hosszú Katinka világcsúccsal nyert

Már a kazanyi vizes világbajnokság tegnapi 200 vegyes elődöntőjében érezni lehetett, hogy ma valami egészen komoly eredmény születhet, hiszen Katinka kétszer egymás után Európa-csúcsot döntött. De a hajráért még áldozatot kellett hoznia.
vous - 2015.08.03.
Hosszú Katinka világcsúccsal nyert

Katinka másfél másodperccel jobb idővel zárta az előfutamot, mint a brit O’ Connor, de ez persze csak részeredmény volt, így a finisben még bármi megtörténhetett volna. Mármint ha nem Hosszú Katinkáról lenne szó, aki olyannyira koncentrált a győzelemre, hogy annak ellenére lemondta a 100 hátat, hogy az elődöntőben az övé volt a legjobb idő. Az erejét viszont egy számára ennél sokkal fontosabb versenyszámra tartogatta.

Mindent vagy semmit!

Katinka tehát nem bízta a véletlenre a 200 vegyes döntőjét, ahol 2:06,12-es idővel, új világcsúccsal nyert. A rekordot egyébként még 2009-ben úszta az amerikai Kukors. Katinka nemcsak, hogy jobb volt nála 3 századdal, de ráadásul az akkoriban még használható, 42 világrekord megszületésében asszisztáló szuperdressz sem volt a segítségére, ami átlagosan 2-3 százalékot javít a versenyzők eredményein. De mit nekünk „űrruha”, ha itt van egy mindenre elszánt magyar lány és az edzője, azaz a férje, Shane Tusup?!

Gratulálunk!

Még több fotóért a győzelemről és Katinka első nyilatkozatáért kattints ide!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.