Világ

Földhöz hasonló bolygót fedeztek fel, be is indult a mémgyár

Úti cél: az új Föld! Lehet, egyszer lesznek, akik ezt mondhatják? A Plútó jeges csúcsai után itt az újabb felfedezés. Ismerjétek meg a bolygónk unokatestvérét!

vous - 2015.07.24.
Földhöz hasonló bolygót fedeztek fel, be is indult a mémgyár

Ahogy arról korábban írtunk, napokig Plútó-lázban égett a világ. A minap pedig egy újabb szenzáció jelent meg a Daily Mail oldalán, miszerint találtak egy bolygót, ami nagyon hasonlít a Földre.

A Kepler-452b nevet viselő bolygót tekinthetjük ezentúl a Földünk kuzinjának, ugyanis 1,5 billió évvel idősebb, és 60%-kal nagyobb diaméterben mérve. Még egy év is majdnem ugyanaddig tart ott, mint itt – ott ugyanis 385 napon át tart egy esztendő.

A felfedezés erejét tovább növeli, hogy ezek mellett az adatok mellett azt is vizsgálják, hogy lehet-e élet az új bolygón, mivel az égitest egy lakható zónában van.

A kutatók tovább boncolgatják a Kepler űrteleszkóp által begyűjtött adatokat. Ezekből ítélve nagy esély van arra is, hogy az új bolygó felszínét víz és sziklák boríthatják. Ezt illusztrálja az alábbi, grafikus által tervezett kép is. 

Természetesen a mémgyártás ismét – akárcsak a Plútónál – beindult. Íme néhány! 

Volt, aki szerint jó, hogy van, de még jobb, ha mi elkerüljük

Más sört küldene oda

Lehet, hogy mégsem unokatestvérek?

Akadt olyan, aki már indulna is

Na meg olyan is, aki a méretekkel viccelődött

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.