Világ

Földhöz hasonló bolygót fedeztek fel, be is indult a mémgyár

Úti cél: az új Föld! Lehet, egyszer lesznek, akik ezt mondhatják? A Plútó jeges csúcsai után itt az újabb felfedezés. Ismerjétek meg a bolygónk unokatestvérét!

vous - 2015.07.24.
Földhöz hasonló bolygót fedeztek fel, be is indult a mémgyár

Ahogy arról korábban írtunk, napokig Plútó-lázban égett a világ. A minap pedig egy újabb szenzáció jelent meg a Daily Mail oldalán, miszerint találtak egy bolygót, ami nagyon hasonlít a Földre.

A Kepler-452b nevet viselő bolygót tekinthetjük ezentúl a Földünk kuzinjának, ugyanis 1,5 billió évvel idősebb, és 60%-kal nagyobb diaméterben mérve. Még egy év is majdnem ugyanaddig tart ott, mint itt – ott ugyanis 385 napon át tart egy esztendő.

A felfedezés erejét tovább növeli, hogy ezek mellett az adatok mellett azt is vizsgálják, hogy lehet-e élet az új bolygón, mivel az égitest egy lakható zónában van.

A kutatók tovább boncolgatják a Kepler űrteleszkóp által begyűjtött adatokat. Ezekből ítélve nagy esély van arra is, hogy az új bolygó felszínét víz és sziklák boríthatják. Ezt illusztrálja az alábbi, grafikus által tervezett kép is. 

Természetesen a mémgyártás ismét – akárcsak a Plútónál – beindult. Íme néhány! 

Volt, aki szerint jó, hogy van, de még jobb, ha mi elkerüljük

Más sört küldene oda

Lehet, hogy mégsem unokatestvérek?

Akadt olyan, aki már indulna is

Na meg olyan is, aki a méretekkel viccelődött

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.