Lélek

5 dolog, amire a (mai) 20 éves lányok igazán vágynak

Mire is vágyik egy mai 20 éves? Nehéz kérdés, de megosztom veletek a saját meglátásomat. 
vous - 2015.07.24.
5 dolog, amire a (mai) 20 éves lányok igazán vágynak

Ez a téma igencsak közel áll hozzám, mivel én is éppen a 20-as éveim elején járok. Ahogy mindenki másnak, így nekem is vannak olyan vágyaim, álmaim, amik annak ellenére, hogy ilyen fiatalon még egész kicsinek számítanak, de jelenleg mégis ezek a legfontosabbak. Most összeszedtem nektek 5 dolgot, amire SZERINTEM – ez nagyon fontos – szüksége van egy mai 20 éves lánynak. Íme!

Buli, buli, buli!

Senkit nem lepek meg, ha azt mondom, hogy a fiatalok életében pont a bulizáson van a legnagyobb hangsúly. Imádjuk a pörgést, a rohanást, hiszen mikor élvezzük az életet, ha nem most, amikor még nincs a nyakunkon egy gyerek? Feszegetjük a határainkat, kipróbálunk mindent, amit csak lehet. Még ha őrültségről is van szó, így legalább lesz majd mit mesélnünk az unokáknak, már ha egyáltalán lesznek. 

A pénz nem boldogít…

Azt mondják az okosok, hogy a pénz nem boldogít. Ami igaz is, csak az boldogít, amire költöd. Sajnos még nem találták ki az új fizetőeszközt, ami az én világomban akár lehetne a kavics is, de ez még várat magára. Bevallom, én már gáznak érzem, ha a szüleimtől kell pénzt kérnem, akárhova is megyek. Legyen itt szó moziról vagy arról, hogy bulizni megyek. 20 éves vagyok, 2 éve felnőtt, már ideje önállósodni, legalábbis valamilyen szinten.

Lakás

A pénzből következik, ha már annyira önállóak vagyunk, hogy pénzt keresünk, akkor a következő lépcsőfok az, amikor szöget üt a fejünkben a gondolat: el akarok költözni otthonról. Biztos ti is ezerszer hallottátok azt a mondatot a szüleitektől, hogy „amíg az én kenyeremet eszed, azt csinálod, amit én mondok”. Na igen, pontosan ezzel van a probléma…

Szabadság

Miért is olyan fontos ez? Elérkeztünk abba a korba, amikor nem szeretjük, ha a szülők akarják megmondani nekünk, hogy mit és hogyan csináljunk. Nyilván a tanácsaikat meghallgatjuk és átgondoljuk, de mi szeretnénk dönteni, csakis mi, és úgy, ahogy azt mi jónak látjuk. A szülőket is meg lehet érteni, mivel féltenek minket, és azt is nehéz elfogadniuk, hogy felnőttünk, de egyszer muszáj lesz. A saját bőrünkön szeretnénk megtapasztalni a jót és a rosszat egyaránt, mert ebből tanulunk. 

Szerelem

Miről is álmodozna 20 évesen egy lány leginkább, ha nem a szerelemről?! Egy társról, akivel éjjel-nappal együtt lehet, és már csak a gondolatától is rózsaszín pillangók repkedhetnek a gyomrában. Legalábbis a környezetemben ezt tapasztalom, de egyelőre én inkább kimaradok ebből a buliból. Valahogy úgy érzem, az én időm még nem érkezett el, de azért sok boldogságot nektek! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.