Lélek

5 dolog, amire a (mai) 20 éves lányok igazán vágynak

Mire is vágyik egy mai 20 éves? Nehéz kérdés, de megosztom veletek a saját meglátásomat. 
vous - 2015.07.24.
5 dolog, amire a (mai) 20 éves lányok igazán vágynak

Ez a téma igencsak közel áll hozzám, mivel én is éppen a 20-as éveim elején járok. Ahogy mindenki másnak, így nekem is vannak olyan vágyaim, álmaim, amik annak ellenére, hogy ilyen fiatalon még egész kicsinek számítanak, de jelenleg mégis ezek a legfontosabbak. Most összeszedtem nektek 5 dolgot, amire SZERINTEM – ez nagyon fontos – szüksége van egy mai 20 éves lánynak. Íme!

Buli, buli, buli!

Senkit nem lepek meg, ha azt mondom, hogy a fiatalok életében pont a bulizáson van a legnagyobb hangsúly. Imádjuk a pörgést, a rohanást, hiszen mikor élvezzük az életet, ha nem most, amikor még nincs a nyakunkon egy gyerek? Feszegetjük a határainkat, kipróbálunk mindent, amit csak lehet. Még ha őrültségről is van szó, így legalább lesz majd mit mesélnünk az unokáknak, már ha egyáltalán lesznek. 

A pénz nem boldogít…

Azt mondják az okosok, hogy a pénz nem boldogít. Ami igaz is, csak az boldogít, amire költöd. Sajnos még nem találták ki az új fizetőeszközt, ami az én világomban akár lehetne a kavics is, de ez még várat magára. Bevallom, én már gáznak érzem, ha a szüleimtől kell pénzt kérnem, akárhova is megyek. Legyen itt szó moziról vagy arról, hogy bulizni megyek. 20 éves vagyok, 2 éve felnőtt, már ideje önállósodni, legalábbis valamilyen szinten.

Lakás

A pénzből következik, ha már annyira önállóak vagyunk, hogy pénzt keresünk, akkor a következő lépcsőfok az, amikor szöget üt a fejünkben a gondolat: el akarok költözni otthonról. Biztos ti is ezerszer hallottátok azt a mondatot a szüleitektől, hogy „amíg az én kenyeremet eszed, azt csinálod, amit én mondok”. Na igen, pontosan ezzel van a probléma…

Szabadság

Miért is olyan fontos ez? Elérkeztünk abba a korba, amikor nem szeretjük, ha a szülők akarják megmondani nekünk, hogy mit és hogyan csináljunk. Nyilván a tanácsaikat meghallgatjuk és átgondoljuk, de mi szeretnénk dönteni, csakis mi, és úgy, ahogy azt mi jónak látjuk. A szülőket is meg lehet érteni, mivel féltenek minket, és azt is nehéz elfogadniuk, hogy felnőttünk, de egyszer muszáj lesz. A saját bőrünkön szeretnénk megtapasztalni a jót és a rosszat egyaránt, mert ebből tanulunk. 

Szerelem

Miről is álmodozna 20 évesen egy lány leginkább, ha nem a szerelemről?! Egy társról, akivel éjjel-nappal együtt lehet, és már csak a gondolatától is rózsaszín pillangók repkedhetnek a gyomrában. Legalábbis a környezetemben ezt tapasztalom, de egyelőre én inkább kimaradok ebből a buliból. Valahogy úgy érzem, az én időm még nem érkezett el, de azért sok boldogságot nektek! 

Ajánlott cikkek