Világ

Famászás felszerelés nélkül? Csak óvatosan!

A legtöbb gyerek bizony imád kúszni, mászni. Apropó, mászás. Hát nem ez a legjobb dolog, amit gyerekként tehet az ember az udvaron? Hát de! Na, de milyen lehet megmászni a világ legöregebb vörösfenyőjét minden felszerelés nélkül?

vous - 2015.07.21.
Famászás felszerelés nélkül? Csak óvatosan!

Chris Sharma egy 600 éves fát mászott meg Kaliforniában és mindezt felszerelés nélkül, mert a "free climb" módszert választotta, ami annyit jelent, hogy csak szabad kezeket és lábakat használ, minden külső segédeszköz és felszerelés nélkül.

Az extrém ötlet nem csak adrenalinbombaként szolgált a férfinak. A mászás alatt ugyanis mintákat is gyűjtött a Berkeley Egyetem kutatóinak, hogy tanulmányozhassák, miként hatott a vörösfenyőre az elmúlt időben észlelt rekord mértékű szárazság.

Ti bevállalnátok? 

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!