Világ

Famászás felszerelés nélkül? Csak óvatosan!

A legtöbb gyerek bizony imád kúszni, mászni. Apropó, mászás. Hát nem ez a legjobb dolog, amit gyerekként tehet az ember az udvaron? Hát de! Na, de milyen lehet megmászni a világ legöregebb vörösfenyőjét minden felszerelés nélkül?

vous - 2015.07.21.
Famászás felszerelés nélkül? Csak óvatosan!

Chris Sharma egy 600 éves fát mászott meg Kaliforniában és mindezt felszerelés nélkül, mert a "free climb" módszert választotta, ami annyit jelent, hogy csak szabad kezeket és lábakat használ, minden külső segédeszköz és felszerelés nélkül.

Az extrém ötlet nem csak adrenalinbombaként szolgált a férfinak. A mászás alatt ugyanis mintákat is gyűjtött a Berkeley Egyetem kutatóinak, hogy tanulmányozhassák, miként hatott a vörösfenyőre az elmúlt időben észlelt rekord mértékű szárazság.

Ti bevállalnátok? 

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.