Világ

5 érv amellett, hogy fogjátok a sátratokat, és kempingezésre adjátok a fejeteket

Pontosan emlékszem rá, hogy 2007 volt. Az első sátrazós nyaralásom, amit azóta sem tudok überelni. Gyönyörű volt minden pillanata, és bármikor újra megtenném. Mert kempingezni jó. Pont.
vous - 2015.07.20.
5 érv amellett, hogy fogjátok a sátratokat, és kempingezésre adjátok a fejeteket

Harmatos, ködfátylas hajnalok
Nem vagyok egy koránkelő típus, szeretem, ha szuszmákolhatok kedvemre, de mikor éppen Erdélyben sátoroztam egy völgyben, eszem ágában sem volt délig aludni. A lélegzetem is elállt, mikor hajnal hatkor arra bújtam ki a sátorból, hogy rózsaszín ködfátylat szőtt valaki a hegyek köré és körém. A füvön és a leveleken pedig csillogott a harmat. Gyönyörű volt.

Csillagos ég, ahogyan még nem láttátok
Nincs annál jobb, mikor úgy fekszetek a sátorban, hogy kilóg a fejetek, alattatok a matrac, és nézitek a szikrázó égboltot. De jó a pokrócba csavarodós, füvön, tábortűz mellett fekvős csillagles is. Kezdhetitek számolni a hullócsillagokat!

Szabadság és boldogság
Mert nélkülözitek a fél fürdőszobát, nem aggódtok örökösen azon, hogy a szempillátok ki van-e spirálozva, mert átélitek a frissítő hidegzuhanyt. Zsíroskenyeret esztek hagymával, sóval, megebédeltek a patak mellett, nincs mosogatnivaló, és végre kiléptek kicsit a túl civilizált állampolgár szerepéből. Vademberesedtek, na. 

Fogalmatok sincs, mi történt a csajjal, aki megőrjített titeket a problémáival
Korlátozódik a nethasználatotok, nem olvastok híreket, nem politizáltok, nem hívnak benneteket, azt se tudjátok, hol a telefonotok, ha mégis, csak a legfontosabb emberekkel beszéltek. Ugye, mennyivel nyugodtabb az élet?!

Kiléptek a komfortzónátokból
A kempingezés kihívás. Mert ha már kempingeztek, lemondtok a szervezettségről, bevállaltok egy hosszabb túrát, együtt éltek az ízeltlábúakkal, és csomó olyan félelmeteket győzitek le, amiről nem is gondoltátok volna, hogy képesek vagytok rá. Pedig de.

Ti mit szerettek a kempingezésben?

Forrás: Pixabay

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.