Világ

3 érv, amiért jó, hogy nyáron van a szülinapod

Tavasz, nyár, ősz, tél, mindenkinek az az évszak a legkedvesebb, amelyikben a születésnapját ünnepli. Kivéve engem. Ha újra születnék, akkor nyári gyerek szeretnék lenni. Mondom is, hogy miért!
vous - 2015.07.19.
3 érv, amiért jó, hogy nyáron van a szülinapod

Mivel én októberi születésű vagyok – ami már igencsak az ősz közepe –, sokszor elgondolkozom rajta, milyen is lenne, ha nyáron lenne a szülinapom. Nyugi, nem vágtam a szüleim fejéhez, hogy miért pont őszre terveztek gyereket és miért nem tudták ezt jobban kiokoskodni előre. Nyilván annak is vannak előnyei, hogy ősszel születtem, de most eljátszottam a gondolattal, hogy mégis „mi lett volna, ha”. Jöjjön néhány érv, hogy szerintem miért jó nyáron szülinaposnak lenni. 

MELEG VAN!

A legeslegnagyobb előny az összes közül. Mondjuk egy júliusi napon, amikor süt a nap, 35 fok van árnyékban, mindenki jókedvű, mert hát nyár van, akkor  nemcsak a barátaitoknak, de nektek is sokkal több kedvetek van elmenni bulizni, mint mondjuk októberben. Vázolom a helyzetet, hogyan néz ki ez ősszel, amikor hideg van, felhős az idő és mindenki depressziósan ül a szobában a Beépített szépség zsinórban nyolcvanadik ismétlését nézve:

Szia, csak elmennék valamerre megünnepelni a szülinapomat, benne vagy?
Áhh, hideg van, fáradt vagyok, jövő héten bepótoljuk.

Soha többet nem fogjuk bepótolni, előre látom.

Sokkal több a szórakozási lehetőség

Hát igen, nyáron itt vannak a fesztiválok, a hatalmas Project X-szerű bulik, amiket bűn kihagyni, főleg ha épp szülinapod van. Ha spontán mentek el valamerre mulatni, akkor is sokkal egyszerűbb a választás, mivel szinte minden nap nyitva vannak a bulihelyek. Akár egy teraszra kiülős, dumálós, iszogatós este is tökéletes választás vagy mondjuk egy kerti parti grillezéssel. Bezzeg októberben még a nyáron tömött kocsmákban is maximum 5 embert látsz, amiből 4 a csapos… A kerti parti kilőve, a teraszon iszogatás pedig még csak fel sem merülhet.

Gyümölcsös sütik

Oké, aláírom, ősszel is rengeteg gyümölcsnek van szezonja, de nyáron aztán tényleg dömping van. Eper, barack, cseresznye, szinte az összes gyümölcs, ami a kedvencem. Nem állítom, hogy az őszi gyümölcsökből nem lehet kihozni ezt-azt, de szívesebben eszek mondjuk egy epres-ribizlis-szedres-málnás-tejszínes-pudingos finomságot, mint egy almás pitét. Kövezzetek meg, ha ti nem így gondoljátok, de remélem, érzékelhető a különbség.

Ti melyik évszakban születtetek?  

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.