Világ

3 érv, amiért jó, hogy nyáron van a szülinapod

Tavasz, nyár, ősz, tél, mindenkinek az az évszak a legkedvesebb, amelyikben a születésnapját ünnepli. Kivéve engem. Ha újra születnék, akkor nyári gyerek szeretnék lenni. Mondom is, hogy miért!
vous - 2015.07.19.
3 érv, amiért jó, hogy nyáron van a szülinapod

Mivel én októberi születésű vagyok – ami már igencsak az ősz közepe –, sokszor elgondolkozom rajta, milyen is lenne, ha nyáron lenne a szülinapom. Nyugi, nem vágtam a szüleim fejéhez, hogy miért pont őszre terveztek gyereket és miért nem tudták ezt jobban kiokoskodni előre. Nyilván annak is vannak előnyei, hogy ősszel születtem, de most eljátszottam a gondolattal, hogy mégis „mi lett volna, ha”. Jöjjön néhány érv, hogy szerintem miért jó nyáron szülinaposnak lenni. 

MELEG VAN!

A legeslegnagyobb előny az összes közül. Mondjuk egy júliusi napon, amikor süt a nap, 35 fok van árnyékban, mindenki jókedvű, mert hát nyár van, akkor  nemcsak a barátaitoknak, de nektek is sokkal több kedvetek van elmenni bulizni, mint mondjuk októberben. Vázolom a helyzetet, hogyan néz ki ez ősszel, amikor hideg van, felhős az idő és mindenki depressziósan ül a szobában a Beépített szépség zsinórban nyolcvanadik ismétlését nézve:

Szia, csak elmennék valamerre megünnepelni a szülinapomat, benne vagy?
Áhh, hideg van, fáradt vagyok, jövő héten bepótoljuk.

Soha többet nem fogjuk bepótolni, előre látom.

Sokkal több a szórakozási lehetőség

Hát igen, nyáron itt vannak a fesztiválok, a hatalmas Project X-szerű bulik, amiket bűn kihagyni, főleg ha épp szülinapod van. Ha spontán mentek el valamerre mulatni, akkor is sokkal egyszerűbb a választás, mivel szinte minden nap nyitva vannak a bulihelyek. Akár egy teraszra kiülős, dumálós, iszogatós este is tökéletes választás vagy mondjuk egy kerti parti grillezéssel. Bezzeg októberben még a nyáron tömött kocsmákban is maximum 5 embert látsz, amiből 4 a csapos… A kerti parti kilőve, a teraszon iszogatás pedig még csak fel sem merülhet.

Gyümölcsös sütik

Oké, aláírom, ősszel is rengeteg gyümölcsnek van szezonja, de nyáron aztán tényleg dömping van. Eper, barack, cseresznye, szinte az összes gyümölcs, ami a kedvencem. Nem állítom, hogy az őszi gyümölcsökből nem lehet kihozni ezt-azt, de szívesebben eszek mondjuk egy epres-ribizlis-szedres-málnás-tejszínes-pudingos finomságot, mint egy almás pitét. Kövezzetek meg, ha ti nem így gondoljátok, de remélem, érzékelhető a különbség.

Ti melyik évszakban születtetek?  

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.