Világ

Ismerjétek meg a kastélyt, ami még Walt Disneyt is megihlette

Nem is olyan messze, az üveghegyen túl, ahol a kurta farkú kismalac túr, áll egy kastély, ami bizony Walt Disneyt is megihlette. Már látjátok is magatok előtt, hogy mire gondolok, ugye? A neuschwansteini kastélyt II. Lajos bajor király építtette a 19. században. Íme a – majdnem – kacsalábon forgó kastély és néhány érdekesség!
vous - 2015.07.17.
Ismerjétek meg a kastélyt, ami még Walt Disneyt is megihlette

A magyar neve Új Hattyúkő-kastély

Sajnos a kastélyon belül tilos a fényképezés, mégis Németország legtöbbet fotózott épületének számít

A palotát nem építész, hanem színházi díszlettervező tervezte

Miután a kastély építését befejezték, II. Lajost őrültnek nyilvánították és letartóztatták. Három nap múlva pedig holtan találták

Az ötemeletes palotában 360 szoba található, de csak 14 készült el a király halála előtt

2007-ben döntős volt a A világ hét új csodája-választáson

Ez alapján a kastély alapján készült el a Disneylandben található Csipkerózsika-kastély, és a Hamupipőke című mesében látható épületet is ez alapján tervezte Walt Disney

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.