Világ

VOUS-fotó: lánykérés képregény-tetoválással, miért is ne?

Aprítottatok már televíziót baltával? Tudjátok, az oroszok mit varratnak a legszívesebben magukra? Kérték már meg a kezeteket tetoválás közben? A VOUS-n a nap témája a buborék, amelyről a szövegbuborékok ugrottak be többünknek, viszont én voltam az, aki Csordás Dani képregényrajzoló műhelyébe ellátogathattam, hogy egy kicsit kifaggassam a munkájáról.

vous - 2015.07.14.
VOUS-fotó: lánykérés képregény-tetoválással, miért is ne?

Forrás:
Hámori Zsófia

Dani két gyermek édesapja, Ármin 2 éves, Effi pedig 6. Főbb megélhetési forrása storyboard-rajzolásból és illusztrációk készítéséből áll, de az igazi szerelme a képregényrajzolás.

Forrás:
Hámori Zsófia

Céges megbízások esetén általában be van határolva a téma, viszont akármilyen anyagról is legyen szó, az alkotó többnyire szabad kezet kap. Egy projekt előtt nagyjából egy hetet ötletel – ilyenkor nem skiccel semmit, inkább szavakat, jegyzeteket készít, ezeket dolgozza ki később.

Forrás:
Hámori Zsófia

2008-as kötete húzódott el a legjobban az aprólékos tusrajzok miatt.

Forrás:
Hámori Zsófia

Dani egészen kicsi kora óta képregényekkel szeretett volna foglalkozni, első füzetét 12 évesen rajzolta. A képregényekben általános iskolai legjobb barátjával élnek át izgalmas kalandokat.

Forrás:
Hámori Zsófia

Rajzolt már Galla Miklós könyvébe, de nemzetközi képregény-antológiákban is találkozhatunk az alkotásaival.

Forrás:
Hámori Zsófia

1996 és 2004 között a Burzsoá Nyugdíjasok zenekarban énekelt és basszusgitározott, majd két Jancsó-filmben is szerepet kapott. Koncertjeiket sok show-elem tarkította, hogy feledtessék a zenei képzetlenséget. Rendszeresen zúztak televíziókat például.

Forrás:
Hámori Zsófia

Háromszor kapta meg a legrangosabb magyar képregényes díjat, az Alfabétát a képregényblogjáért, és a Vadzseni-díjat 2003-ban Nocturne című kötetéért.

Forrás:
Hámori Zsófia

Két szezont végigtetovált a Balatonon, ahol kiderült: a németek kedvenc motívumai a delfinek, indiánok és rózsák, az oroszok pedig fekete párducokat és kereszteket varrattak inkább. Dani nyakán egy dzsordzse buddhista szimbólum van, ami a tudat gyémánt természetét jelképezi.

Forrás:
Csordás Dani

És ha már a tetoválás a téma: Dani legérdekesebb megrendelései közé tartozik egy lánykérős képregény, amit egy nősülni készülő srác varratott fel az egész hátára. A képregény a konkrét lánykérésről szól egy tetoválószalonban, ahol a menyasszony szövegbuborékát üresen hagyták azért, hogy a lány saját kezűleg tetoválja bele a választ.

Forrás:
Hámori Zsófia

Végül az is kiderült, hogyan néznék ki Dani egyik képregényében. 🙂

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek