Világ

Amanda Seyfried elárulta, hogy is megy a biznisz Hollywoodban

Csillogás, siker, luxusholmik és tengernyi pénz. Ez Hollywood. Gondolnátok, hogy az álomgyár kissé hímsoviniszta? Legalábbis Amanda Seyfried szerint.
vous - 2015.07.12.
Amanda Seyfried elárulta, hogy is megy a biznisz Hollywoodban

Érdekes kijelentésre lettem figyelmes a The Sunday Timeson. Amanda Seyfried, korunk egyik legsikeresebb és legkedveltebb színésznője szerint óriási szakadék van a férfi és női színészek között. Amanda nem a társas kapcsolatokra gondolt, hanem hogy mekkora a bérkülönbség a két nem között. A színésznő olyan pasikkal dolgozott együtt, mint Channing Tatum, Justin Timberlake, és akivel az életben is egy párt alkottak, Dominic Cooper. Néhány éve az egyik legnagyobb költségvetésű filmje kapcsán rájött, hogy ő csupán a 10%-át kapja a férfi főszereplő gázsijának, holott egy kategóriába sorolták őket. Ennek ellenére, mikor Amanda ezt megtudta, nem hagyta ott a forgatást, csupán elgondolkozott, hogy miért nem hisznek benne a főnökei. Úgy gondolja, csupán azért, mert könnyen alkalmazkodik másokhoz és egyszerű vele dolgozni, már nem is érdemel annyi pénzt, mint férfikollégái. Miután A nyomorultak című filmmel igazán ismert lett, elég bátornak érezte magát, hogy nemet tudjon mondani a számára nem megfelelő ajánlatokra. 

A hollywoodi szexizmus ügyében már a legnagyobb és legbefolyásosabb színésznők is felszólaltak, mint Meryl Streep, Patricia Arquette és Emily Blunt.

Ajánlott cikkek