Világ

Amanda Seyfried elárulta, hogy is megy a biznisz Hollywoodban

Csillogás, siker, luxusholmik és tengernyi pénz. Ez Hollywood. Gondolnátok, hogy az álomgyár kissé hímsoviniszta? Legalábbis Amanda Seyfried szerint.
vous - 2015.07.12.
Amanda Seyfried elárulta, hogy is megy a biznisz Hollywoodban

Érdekes kijelentésre lettem figyelmes a The Sunday Timeson. Amanda Seyfried, korunk egyik legsikeresebb és legkedveltebb színésznője szerint óriási szakadék van a férfi és női színészek között. Amanda nem a társas kapcsolatokra gondolt, hanem hogy mekkora a bérkülönbség a két nem között. A színésznő olyan pasikkal dolgozott együtt, mint Channing Tatum, Justin Timberlake, és akivel az életben is egy párt alkottak, Dominic Cooper. Néhány éve az egyik legnagyobb költségvetésű filmje kapcsán rájött, hogy ő csupán a 10%-át kapja a férfi főszereplő gázsijának, holott egy kategóriába sorolták őket. Ennek ellenére, mikor Amanda ezt megtudta, nem hagyta ott a forgatást, csupán elgondolkozott, hogy miért nem hisznek benne a főnökei. Úgy gondolja, csupán azért, mert könnyen alkalmazkodik másokhoz és egyszerű vele dolgozni, már nem is érdemel annyi pénzt, mint férfikollégái. Miután A nyomorultak című filmmel igazán ismert lett, elég bátornak érezte magát, hogy nemet tudjon mondani a számára nem megfelelő ajánlatokra. 

A hollywoodi szexizmus ügyében már a legnagyobb és legbefolyásosabb színésznők is felszólaltak, mint Meryl Streep, Patricia Arquette és Emily Blunt.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.