Világ

Ti is ölitek egymást a klíma miatt a munkahelyen?

Utálom a 4–6-os villamost nyáron, mert szabályosan az ájulás szélére kerülök egy-egy meleg napon. A légkondi ugyan hűti a levegőt az utastérben, de csak a használtat kavarja. Ha esetleg ki akarnám nyitni az ablakot, akkor vagy ketten rám vetik magukat, hogy ne. Mert akkor, ugye, kiszökik a hideg. Meg kell őrülni.
vous - 2015.07.08.
Ti is ölitek egymást a klíma miatt a munkahelyen?

Szerintem a világ két táborra szakad nyáron: akik utálják a klímát, és akik meghalnának nélküle. S hol is ütközhetne ez ki jobban, mint a munkahelyen? Egy barátom például rendre a lépcsőn ücsörögve dolgozik, mert nem bír meglenni a klímával ellátott helyiségben. Hiába van belőve a klíma 24 fokra, fázik, s ha kimegy munkaidő után a szabadba, mellbe vágja az igazi hőség. Reggelente egyébként is befűt magának mindenki, mert gyakran üvöltenek a klíma miatt. Hát igen, a meleg kihozza az állatot az emberből.

Mindenkinek más a hőháztartása, így nem csoda, hogy nehéz belőni azt a hőmérsékletet, amiben mindenki jól érzi magát. Ha rajtam múlna, akkor fokonként próbálkoznék. Nem kell egyből öt fokot ugrani, hiszen arra érzékenyen reagál a szervezetetek. Elég, ha egyet csökkentetek vagy emeltek, így mindenki fokozatosan tud alkalmazkodni a változáshoz. Utána pedig a reakcióktól függően megszülethetne a megfelelő klímaállapot. Ehhez viszont kompromisszumra és türelemre van szükség.

Ti hogyan oldjátok meg a klímakérdést a munkahelyen?

Címkék: #klíma #légkondi

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: