Otthon

Védd a karácsonyfát kreatívan

Egy házi kedvenc olykor-olykor bizony tud hatalmas meglepetéseket okozni. Van, hogy a nem éppen kellemes viselkedés elég nagy galibákat tud okozni. Különösen “veszélyes” időszakot jelenthet egyes háztartásokban az adventi és különösképpen a karácsonyi időszak. Ilyenkor ugyanis egyes kis vagy nagyobbacska kedvenc szó szerint örömmel képes magát rávetni a lényegében nem neki szánt díszítésre, ezzel pedig rengeteg kellemetlen percet szerez a családnak.
vous - 2023.11.15.
Védd a karácsonyfát kreatívan

Ne hagyd, hogy levadássza!

A DODO otthoni kiegészítő oldalán szuper lakberendezési elemeket találhatsz, ha mégsem sikerül megóvnod a karácsonyfát vagy valamelyik dekorációs elemet a kedvenced feltörő vadászösztöneitől. Itt kiegészítheted a lakásodban megrongálódott tárgyakat, s egyben fel is dobhatod a hangulatot az itt megvásárolható minőségi és ötletes elemekkel. Ezek a tárgyak nem csupán a hétköznapok kényelmét szolgálják, hanem egyben a szemet is gyönyörködtetik.

Persze az sem árt, ha a háziállatod jobb modorra próbálod nevelni, és minden nap teszel azért, hogy ez a következő években ne fordulhasson még egyszer elő. Kevesebb galiba és sokkal kisebb kiadás lesz érte a következő évi első karácsonyi ajándékod, ha ebben sikert tudsz felmutatni.

Kerítéselemekkel?

Igen nagy előszeretettel szokták a kutyák és a cicusok a karácsonyfát saját territóriumuknak tekinteni. Ebben az esetben gyakran lehet látni olyan “védelmi megoldásokat”, amelyek a hatékonyság mellett azért a humor olimpiákon is nagyon előkelő helyre pályázhatnának. Nem ritka, hogy a gazdik valamilyen ketrechez hasonlító alkalmatosságot eszkábálnak össze abban a reményben, hogy a szőrös gyerkőc vagy a puhatappancsos vadász így nem jut majd a csodásan feldíszített fa közelébe. Felhasználják ehhez a gyerkőc játszóházának a kerítését vagy akár valódi kerítéselemeket is. Ez utóbbit is fel lehet persze díszíteni ötletesen…

Olykor a plafonon van

Olyat is lehet látni, hogy a szépen feldíszített karácsonyfa nem az aljzaton áll, hanem éppen ellenkezőleg, a mennyezetről lóg lefelé. Minden tisztelet a kreativitásnak és a tökéletes megvalósításnak, de azért ez az ötlet nem igazán való mindenkinek. Ráadásul a macskatulajdonosok még talán ezt a megoldást sem tekinthetik száz százalékosnak, mert a bársonytalpúak aztán nem ismernek lehetetlent, ha a magasban van valami csábító. 

Persze van azért olyan plafonos megoldás, amit nem is annyira nehéz kivitelezni és még mutatós is. Ha már a gazdik fel sem merik állítani a karácsonyfát a padlóra, de a mennyezetre sem, akkor marad a díszek lelógatása a plafonról. Ez igazán egyedi és szép megoldást jelent egyébként. Kutyusok ellen elég jól működhet, de a macskákban itt sem lehet tökéletesen megbízni.

Persze tehetsz csak a falra ágakat feldíszítve, vagy egy karácsonyfaképet világítással dobhatsz fel. A lényeg, hogy minden és mindenki biztonságosan megússza. Ha máshogy nem megy, tedd ki a szabadba a fát!

Ajánlott cikkek