Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába

A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.
vous - 2022.11.16.
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába

Ebben a cikkben segítünk, hogyan valósítsd meg mindezt!

Ünnepi díszek a gyerekszobába

A csemeték életterébe ugyanúgy érdemes egy kis karácsonyi hangulatot csempészni. Nem kell azonban túlzásba esni, hiszen az esetükben a biztonságra is ügyelni kell. Olyan égősort és dekorokat válogass össze, amely a korosztályának megfelelő. A díszítésbe viszont érdemes bevonni őket is, hiszen tulajdonképpen az ő kis birodalmukról van szó. A gyermek ágynemű karácsonyra tökéletes megoldás, hogy színt vigyél már az ágy környékére is.

Amikor már kicsit nagyobbak, akkor gyűjts velük fenyőágat, hiszen ezekkel nemcsak természetességet juttattok be, hanem egy kis kellemes illatot is. Nagyon tetszeni fog nekik az ötlet, főleg, ha ezeket a fadarabokat fel is tudják díszíteni. Jöhet rá pár lógó kütyü vagy figura, ami fellelhető a gyerekszobába. Ha van kedvenc mesehőse, akkor abból készíthettek papír figurát, ami amellett, hogy a saját készítésű dekorja lesz, még kárt sem tesz benne.

Forrás: Canva

Jól mutat továbbá egy játék kockákból összeállított fenyőfa, ha nem szeretnél igazit tenni a szobájába. Minél színesebb, annál jobb. A fiúknak azért tökéletes megoldás, mert naponta többször is újra meg tudják építeni azt. Emellett mehet pár karácsonyi matrica, amiket olyan felületekre téve, ahonnan könnyen le lehet szedni, igazi hangulatot visz az életterükbe. A legtöbb esetben semmi nyomuk nem marad, hiszen pillanat alatt lejönnek az ajtóról vagy a szekrényről.

Dekorációk babaszobába

Ha viszont még túl kicsit a gyerkőc, akkor nem muszáj azonnal mindennel telepakolni a szobáját. Egy szép Mikulás zokniba rejtett meglepetés a lehető legszebb formája annak, hogy ők is kapjanak valami jelképeset. Lógasd bátran az ablakhoz vagy a kiságyhoz, ezzel egy kis ünnepi hangulatot adva a birodalmának. Örök darab és örök emlék lesz a számára, amire később szívesen emlékszik majd vissza.

Igazi kulcsdarab egy játéktároló zsák, amibe a Mikulás majd minden évben hozhatja a meglepetéseket. Nemcsak ilyenkor, hanem karácsony alkalmával is izgalmas dolog lesz a számára egy idő után bontogatni az ajándékokat. Magát a szobát azonban nem érdemes nagyon kidekorálni, hiszen egy baba nem sok időt tölt ott, maximum alvás miatt viszed majd be oda.

Összegezve

Amikor tehát a karácsonyi dekorációról van szó, akkor ne feledkezz meg a legkisebb családtagról sem. A babaszobában nem muszáj túlzottan sokat dekorálnod, ellenben egy ovis vagy sulis gyerkőc életterével, ahova akár együtt is készíthettek természetes és színes díszeket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.