Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába

A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.
vous - 2022.11.16.
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába

Ebben a cikkben segítünk, hogyan valósítsd meg mindezt!

Ünnepi díszek a gyerekszobába

A csemeték életterébe ugyanúgy érdemes egy kis karácsonyi hangulatot csempészni. Nem kell azonban túlzásba esni, hiszen az esetükben a biztonságra is ügyelni kell. Olyan égősort és dekorokat válogass össze, amely a korosztályának megfelelő. A díszítésbe viszont érdemes bevonni őket is, hiszen tulajdonképpen az ő kis birodalmukról van szó. A gyermek ágynemű karácsonyra tökéletes megoldás, hogy színt vigyél már az ágy környékére is.

Amikor már kicsit nagyobbak, akkor gyűjts velük fenyőágat, hiszen ezekkel nemcsak természetességet juttattok be, hanem egy kis kellemes illatot is. Nagyon tetszeni fog nekik az ötlet, főleg, ha ezeket a fadarabokat fel is tudják díszíteni. Jöhet rá pár lógó kütyü vagy figura, ami fellelhető a gyerekszobába. Ha van kedvenc mesehőse, akkor abból készíthettek papír figurát, ami amellett, hogy a saját készítésű dekorja lesz, még kárt sem tesz benne.

Forrás: Canva

Jól mutat továbbá egy játék kockákból összeállított fenyőfa, ha nem szeretnél igazit tenni a szobájába. Minél színesebb, annál jobb. A fiúknak azért tökéletes megoldás, mert naponta többször is újra meg tudják építeni azt. Emellett mehet pár karácsonyi matrica, amiket olyan felületekre téve, ahonnan könnyen le lehet szedni, igazi hangulatot visz az életterükbe. A legtöbb esetben semmi nyomuk nem marad, hiszen pillanat alatt lejönnek az ajtóról vagy a szekrényről.

Dekorációk babaszobába

Ha viszont még túl kicsit a gyerkőc, akkor nem muszáj azonnal mindennel telepakolni a szobáját. Egy szép Mikulás zokniba rejtett meglepetés a lehető legszebb formája annak, hogy ők is kapjanak valami jelképeset. Lógasd bátran az ablakhoz vagy a kiságyhoz, ezzel egy kis ünnepi hangulatot adva a birodalmának. Örök darab és örök emlék lesz a számára, amire később szívesen emlékszik majd vissza.

Igazi kulcsdarab egy játéktároló zsák, amibe a Mikulás majd minden évben hozhatja a meglepetéseket. Nemcsak ilyenkor, hanem karácsony alkalmával is izgalmas dolog lesz a számára egy idő után bontogatni az ajándékokat. Magát a szobát azonban nem érdemes nagyon kidekorálni, hiszen egy baba nem sok időt tölt ott, maximum alvás miatt viszed majd be oda.

Összegezve

Amikor tehát a karácsonyi dekorációról van szó, akkor ne feledkezz meg a legkisebb családtagról sem. A babaszobában nem muszáj túlzottan sokat dekorálnod, ellenben egy ovis vagy sulis gyerkőc életterével, ahova akár együtt is készíthettek természetes és színes díszeket.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.