Otthon

Tökéletes akvárium kisméretű otthonokba

A díszhalak otthoni tartása csöndes hobbi, melyet akár egy kisebb lakásban vagy albérletben is kivitelezhető. Az akváriumok többféle méretben vásárolhatóak meg, a kezdők számára elsősorban egy kompakt, minden kiegészítőt tartalmazó és kisebb méretű modell vásárlása javasolt.
vous - 2022.11.14.
Tökéletes akvárium kisméretű otthonokba

Nem szabad azonban félvállról venni a döntést, ami az akvárium felállítását illeti, hiszen akár évtizedekig is űzhető hobbiról van szó. Mielőtt választásunk véglegessé válna, mutatunk egy olyan akváriumot, ami minden kezdő akvarista igényét kielégíti. Ez pedig a Juwel Rio 125 akvárium, mely a JUWEL Akvárium Webáruházban is beszerezhető.

Egy híres márka az akvarisztika területén

Az akvaristák körében ismert és kedvelt Juwel akvárium gyártó már több, mint 50 éve szolgálja ki a hobbi haltartók igényeit. A kiváló minőségű, innovatív termékekkel előálló cég szakemberei tökéletesen tisztában vannak az akváriumi haltartók igényeivel.

JUWEL Akvárium Webáruház által is kínált Juwel termékek közül kiemeljük a Juwel Rio 125 modellt, mely a legkisebb kompakt akvárium, melyhez minden olyan kiegészítő beszerezhető, amely egy kezdő akvarista számára szükséges. Sőt még azon túl is találunk eszközöket, amiket a későbbiek során tud, a már kicsit több tapasztalattal bíró hobbista felhasználni.

Forrás: Unsplash

A Juwel Rio 125 akvárium méretei

Otthonunk díszévé válhat az akvárium, melyben a színes halak, a szédítően zöld növények látványa pazar. A Juwel Rio 125 akvárium bármely kisméretű helyiség dísze lehet. Könnyedén elfér az albérletben, a kollégiumi szobában vagy a gyerekszoba egyik szegletében. A 81×36 cm-es klasszikus téglalap alakú modellben édesvízi vagy trópusi halak tartására is van lehetőség. 

Ügyeljünk arra az állatok és növények telepítésekor, hogy megfelelő mennyiségben kerüljenek az akváriumba. Ha túl sok halat zsúfolunk egybe, akkor akadályozhatják egymás mozgását, míg a kevés növény miatt hamarabb piszkolódhat az üvegfelület. 

Az akvárium kiegészítői

Az akvárium alapvetően a téglalap alakú üvegtartály, melybe vízzel feltöltve tudunk életet telepíteni. Azonban a halak és növények számára megfelelő életkörülményeket kell biztosítanunk, ezért többféle kiegészítőt is az akváriumba kell helyeznünk.

A Juwel Rio 125 modell előnye, hogy megvásárlásakor a tartozékokkal együtt kapjuk az akváriumot. Modern LED-világítás, biztonságos szűrőrendszer és automatikus fűtés biztosítja, hogy minden feltétel teljesüljön, amire a betelepített élőlényeknek szüksége van.

Az akvárium egyébként minimalista dizájnnal rendelkezik, kerete biztos alapokat nyújt ahhoz, hogy bármilyen sík felületen egyenesen megálljon. A keret többféle színárnyalatú lehet, így a meglévő bútorok, berendezések színvilágához jól illeszthető. 

Azok számára, akiknek nincs megfelelő bútora az akvárium elhelyezésére, a Juwel tökéletesen illeszkedő alsó szekrényt is gyárt. Ez gyönyörű és stílusos kiegészítője lehet az akváriumnak, emellett pedig a felszereléseknek bőséges tárolóhelyet biztosít.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.