Otthon

Tippek összehangolt lakásdekoráláshoz

Időnként kell egy kis frissítés nemcsak az életünkbe, a lakásunkba is. Azt érezzük, hogy valami friss dologra lenne szükségünk, unjuk a régi lakást, de nem igazán tudjuk, hogy mit is kellene tenni, hogy jobban érezzük magunkat otthon, egységesebb legyen a tér. Ehhez bizony a téli sötét hónapok és a végeláthatatlannak tűnő esték sem adnak sok könnyedséget.
vous - 2023.01.23.
Tippek összehangolt lakásdekoráláshoz

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan alakíthatsz ki otthon összehangolt berendezést. Kitérünk arra, hogy miért érdemes konzolasztal webáruházból beszerezni hozzá a kellékeket.

Képek a falra

Próbáljunk ki apróbb dolgokat, egyszerűbb feladatokat, mint például a függönyök cseréje, képek felrakása a falra. A megszokás nagy úr, a régóta a falon lévő képeket már nem is látjuk annyira megszoktuk őket, ezért kicsit átrendezhetjük a képgalériát. Utána meglátjuk majd, mennyire feldob bennünket a képek rendszerének új látványa. Költséghatékony eljárás, hogy a szekrény mélyén lévő képek felkerüljenek a falra, amiket mindig ki akartunk rakni, de még eddig nem kerültek fel.

Forrás: Canva

Díszpárna cserék

Új díszpárnák beszerzésével megújul a szoba, nagy hatással vannak a térre. Télen élénkebb színeket érdemes alkalmazni, kicsit feldobja az amúgy is sötét napokat, nyáron viszont a pasztell színek a legszerencsésebbek, hiszen van napsütés bőven, így a világosságban sincs hiány.

Tükrök

A tükör nyitja meg a legjobban a teret a helyiségekben, a fényt is megsokszorozza. Ha már vannak tükrök a falakon, lehet hozzájuk még egy-két darabot feltenni, hogy egyedi látványt nyújtson. A különböző formájú és méretű tükrök együtt pompás látványt nyújtanak.

Szőnyegek

A szőnyegekkel is csodát lehet tenni, a fekete-fehér variációk nagyítják a teret, főleg ha csíkos a mintázat. A figurák és a szokatlan formák inkább mozgalmasabbá teszik a teret. Nem mindegy mire használjuk a szobát, így annak megfelelően tegyünk le szőnyegeket. A világos vagy sötét színek használata is a használat függvénye, ahogy a méretük is, de inkább nagyobb legyen a szőnyeg, mintsem kisebb.

Növények

Újabban megint nagy divat a makramé virágtartók használata, amelyeket le lehet lógatni és nagyon mutatós futó növényeket lehet belerakni. A zöldek a lelkünkre is jó hatással vannak, nem csak a testünkre, emellett kellemesebbé teszik a környezetünket.

Kisbútort az ágy mellé: válasszunk konzolasztalt a megszokott bútorok helyett

Gondoljuk végig, hogy mire van szükségünk az éjszakai pihenéshez, és cseréljük le az éjjeliszekrényt. Nem nagy költség de a kényelmünket is szolgálja és átformálja a szobát a változtatás. Esetleg, ha van öreg kisbútorunk fessük át, ha egyébként jó állapotú megfelelő lehet éjjeliszekrénynek. De ha szeretjük az extravagáns megoldásokat akár vásárolhatunk egy konzolasztalt is az éjjeliszekrény helyett a Maisons bútor webáruházban. Ezek mindig mutatósak és praktikusak, hiszen nemcsak jól mutatnak, hanem bármilyen apró tárgyat rá tudunk tenni, aminek máshol már nem találtunk megfelelő helyet.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy nem mindig kell ahhoz sok pénzt elkölteni, hogy egy egységesebb otthont hozzunk létre, apróbb változtatásokkal is összehangoltabb képet nyújthat a lakásunk. Egy konzolasztal például szokatlan, mégis feldobja az egész teret.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.