Otthon

Tippek összehangolt lakásdekoráláshoz

Időnként kell egy kis frissítés nemcsak az életünkbe, a lakásunkba is. Azt érezzük, hogy valami friss dologra lenne szükségünk, unjuk a régi lakást, de nem igazán tudjuk, hogy mit is kellene tenni, hogy jobban érezzük magunkat otthon, egységesebb legyen a tér. Ehhez bizony a téli sötét hónapok és a végeláthatatlannak tűnő esték sem adnak sok könnyedséget.
vous - 2023.01.23.
Tippek összehangolt lakásdekoráláshoz

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan alakíthatsz ki otthon összehangolt berendezést. Kitérünk arra, hogy miért érdemes konzolasztal webáruházból beszerezni hozzá a kellékeket.

Képek a falra

Próbáljunk ki apróbb dolgokat, egyszerűbb feladatokat, mint például a függönyök cseréje, képek felrakása a falra. A megszokás nagy úr, a régóta a falon lévő képeket már nem is látjuk annyira megszoktuk őket, ezért kicsit átrendezhetjük a képgalériát. Utána meglátjuk majd, mennyire feldob bennünket a képek rendszerének új látványa. Költséghatékony eljárás, hogy a szekrény mélyén lévő képek felkerüljenek a falra, amiket mindig ki akartunk rakni, de még eddig nem kerültek fel.

Forrás: Canva

Díszpárna cserék

Új díszpárnák beszerzésével megújul a szoba, nagy hatással vannak a térre. Télen élénkebb színeket érdemes alkalmazni, kicsit feldobja az amúgy is sötét napokat, nyáron viszont a pasztell színek a legszerencsésebbek, hiszen van napsütés bőven, így a világosságban sincs hiány.

Tükrök

A tükör nyitja meg a legjobban a teret a helyiségekben, a fényt is megsokszorozza. Ha már vannak tükrök a falakon, lehet hozzájuk még egy-két darabot feltenni, hogy egyedi látványt nyújtson. A különböző formájú és méretű tükrök együtt pompás látványt nyújtanak.

Szőnyegek

A szőnyegekkel is csodát lehet tenni, a fekete-fehér variációk nagyítják a teret, főleg ha csíkos a mintázat. A figurák és a szokatlan formák inkább mozgalmasabbá teszik a teret. Nem mindegy mire használjuk a szobát, így annak megfelelően tegyünk le szőnyegeket. A világos vagy sötét színek használata is a használat függvénye, ahogy a méretük is, de inkább nagyobb legyen a szőnyeg, mintsem kisebb.

Növények

Újabban megint nagy divat a makramé virágtartók használata, amelyeket le lehet lógatni és nagyon mutatós futó növényeket lehet belerakni. A zöldek a lelkünkre is jó hatással vannak, nem csak a testünkre, emellett kellemesebbé teszik a környezetünket.

Kisbútort az ágy mellé: válasszunk konzolasztalt a megszokott bútorok helyett

Gondoljuk végig, hogy mire van szükségünk az éjszakai pihenéshez, és cseréljük le az éjjeliszekrényt. Nem nagy költség de a kényelmünket is szolgálja és átformálja a szobát a változtatás. Esetleg, ha van öreg kisbútorunk fessük át, ha egyébként jó állapotú megfelelő lehet éjjeliszekrénynek. De ha szeretjük az extravagáns megoldásokat akár vásárolhatunk egy konzolasztalt is az éjjeliszekrény helyett a Maisons bútor webáruházban. Ezek mindig mutatósak és praktikusak, hiszen nemcsak jól mutatnak, hanem bármilyen apró tárgyat rá tudunk tenni, aminek máshol már nem találtunk megfelelő helyet.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy nem mindig kell ahhoz sok pénzt elkölteni, hogy egy egységesebb otthont hozzunk létre, apróbb változtatásokkal is összehangoltabb képet nyújthat a lakásunk. Egy konzolasztal például szokatlan, mégis feldobja az egész teret.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.