Otthon

Mitől lesz harmonikus a babaszoba?

A kisbaba szobáját minden édesanya lelkesen és aprólékosan kezdi tervezgetni, azonban a számtalan szebbnél szebb lehetőség között nagyon könnyű elveszni. Fontos, hogy ne csak funkcionális, hanem harmonikus és barátságos is legyen a baba szobája.
vous - 2023.04.17.
Mitől lesz harmonikus a babaszoba?

Vidám, ugyanakkor nyugalmat árasztó kuckó

Először is döntsd el, hogy milyen színt, színeket szeretnél alkalmazni a helyiségben. A színkavalkád elkerülése érdekében háromnál több színt nem érdemes használni. A kiválasztott árnyalatok pedig harmonizáljanak egymással. Ha mintás szőnyeget választasz, akkor a függöny és az ágynemű legyen inkább egyszínű. A lényeg, hogy ne keveredjenek a minták. A kevesebb néha több elv ebben az esetben is érvényes. Ne feledjük, hogy a gyermekünknek olyan szobát kell kialakítani, ahol kiegyensúlyozott és boldog lehet. Ezt pedig a színekkel és mintákkal is befolyásolni tudjuk.

A Peekabooshop.hu babaszoba-kiegészítői között könnyedén össze tudod válogatni az egymással tökéletes harmóniát alkotó darabokat. Először érdemes kiválasztani egy neked tetsző színű ágyneműhuzatot, majd ebben a színárnyalatban baldachint, zsebes tárolót, kiságyszoknyát, szőnyeget, díszpárnát és a többi kiegészítőt megvásárolni. Meglátod, tökéletes lesz az összhang, meghitt és hangulatos szobát alakíthatsz így ki a gyermeked számára.

Mi szükséges a gyerekszobába?

Mire van szüksége egy babának, kisgyermeknek? Elsősorban biztonságot nyújtó és megnyugtató környezetre. Megfelelő helyre kell tenni a kényelmes kiságyat, melyben pihenhet. Az alvóhely kialakításához szükség van a komfortos matracon kívül ágyneműre, rácsvédőre és baldachinra, amelyek gondoskodnak a nyugodt alvásról.

Ezenkívül nem hiányozhat a pelenkázó, tárolók, dobozok, valamint egy kényelmes fotel sem, ahol szoptathatod a kicsit.

Ahogy cseperedik a gyermek, szükségessé válnak a kis méretű bútorok is, mint például egy fotel, kanapé, asztal székekkel. Hiszen a gyereknek szükségük van olyan méretű bútorokra, melyek a magasságukhoz készültek, mert csak így tudják elelérni a könyveket, játékokat, ha minden a számukra megfelelő magasságban van. A ruhákat is olyan szekrényben célszerű tárolni, ahol könnyen hozzáfér a gyermek, így óvodáskorában már önállóan öltözhet.

Forrás: Canva

A dekoráció is ugyanolyan fontos, mint a bútor

A gyerekek hangulatát jelentősen befolyásolják a vidám minták és különféle kiegészítő dekorációs elemek. A megfelelő világításra szintén fektessünk kellő hangsúlyt. Az éjjeli lámpa, éjszakai fény használata sok gyermeknek ad biztonságot elalvás előtt, hiszen számukra még ijesztő, hogy sötétben teljesen másnak tűnnek a tárgyak. Egy vidám éjjeli lámpa nemcsak stílusos kiegészítő, hanem a félelmet is elűzi.

Képekkel vagy falmatricákkal pillanatok alatt egyedi hangulatot tudunk varázsolni. A puha és bélelt szobához megfelelő méretű szőnyegre is szükség van. Díszpárnákkal, játszószőnyeggel és puffokkal pedig igazi kuckós szobát alakíthatunk ki.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!