Otthon

Mitől lesz harmonikus a babaszoba?

A kisbaba szobáját minden édesanya lelkesen és aprólékosan kezdi tervezgetni, azonban a számtalan szebbnél szebb lehetőség között nagyon könnyű elveszni. Fontos, hogy ne csak funkcionális, hanem harmonikus és barátságos is legyen a baba szobája.
vous - 2023.04.17.
Mitől lesz harmonikus a babaszoba?

Vidám, ugyanakkor nyugalmat árasztó kuckó

Először is döntsd el, hogy milyen színt, színeket szeretnél alkalmazni a helyiségben. A színkavalkád elkerülése érdekében háromnál több színt nem érdemes használni. A kiválasztott árnyalatok pedig harmonizáljanak egymással. Ha mintás szőnyeget választasz, akkor a függöny és az ágynemű legyen inkább egyszínű. A lényeg, hogy ne keveredjenek a minták. A kevesebb néha több elv ebben az esetben is érvényes. Ne feledjük, hogy a gyermekünknek olyan szobát kell kialakítani, ahol kiegyensúlyozott és boldog lehet. Ezt pedig a színekkel és mintákkal is befolyásolni tudjuk.

A Peekabooshop.hu babaszoba-kiegészítői között könnyedén össze tudod válogatni az egymással tökéletes harmóniát alkotó darabokat. Először érdemes kiválasztani egy neked tetsző színű ágyneműhuzatot, majd ebben a színárnyalatban baldachint, zsebes tárolót, kiságyszoknyát, szőnyeget, díszpárnát és a többi kiegészítőt megvásárolni. Meglátod, tökéletes lesz az összhang, meghitt és hangulatos szobát alakíthatsz így ki a gyermeked számára.

Mi szükséges a gyerekszobába?

Mire van szüksége egy babának, kisgyermeknek? Elsősorban biztonságot nyújtó és megnyugtató környezetre. Megfelelő helyre kell tenni a kényelmes kiságyat, melyben pihenhet. Az alvóhely kialakításához szükség van a komfortos matracon kívül ágyneműre, rácsvédőre és baldachinra, amelyek gondoskodnak a nyugodt alvásról.

Ezenkívül nem hiányozhat a pelenkázó, tárolók, dobozok, valamint egy kényelmes fotel sem, ahol szoptathatod a kicsit.

Ahogy cseperedik a gyermek, szükségessé válnak a kis méretű bútorok is, mint például egy fotel, kanapé, asztal székekkel. Hiszen a gyereknek szükségük van olyan méretű bútorokra, melyek a magasságukhoz készültek, mert csak így tudják elelérni a könyveket, játékokat, ha minden a számukra megfelelő magasságban van. A ruhákat is olyan szekrényben célszerű tárolni, ahol könnyen hozzáfér a gyermek, így óvodáskorában már önállóan öltözhet.

Forrás: Canva

A dekoráció is ugyanolyan fontos, mint a bútor

A gyerekek hangulatát jelentősen befolyásolják a vidám minták és különféle kiegészítő dekorációs elemek. A megfelelő világításra szintén fektessünk kellő hangsúlyt. Az éjjeli lámpa, éjszakai fény használata sok gyermeknek ad biztonságot elalvás előtt, hiszen számukra még ijesztő, hogy sötétben teljesen másnak tűnnek a tárgyak. Egy vidám éjjeli lámpa nemcsak stílusos kiegészítő, hanem a félelmet is elűzi.

Képekkel vagy falmatricákkal pillanatok alatt egyedi hangulatot tudunk varázsolni. A puha és bélelt szobához megfelelő méretű szőnyegre is szükség van. Díszpárnákkal, játszószőnyeggel és puffokkal pedig igazi kuckós szobát alakíthatunk ki.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.