Otthon

Milyen kellékekre lesz szükséged a tapétázáshoz?

Ha kicsit fel szeretnéd dobni az otthonodat, nem feltétlenül kell átfestened a falakat. A tapétázás is jó megoldás lehet, hiszen egyszerűen kivitelezhető, a végeredmény pedig önmagáért beszél. Ráadásul sokféle tapétával dolgozhatsz, ami azt jelenti, hogy bármilyen elképzelést valóra tudsz váltani.
vous - 2022.12.15.
Milyen kellékekre lesz szükséged a tapétázáshoz?

Ahhoz viszont, hogy profi munkát végezhess, először is be kell szerezned a szükséges kellékeket. Ha korábban is volt már tapétázva a fal, akkor az eltávolításhoz mindenképp kelleni fog néhány fontos kiegészítő. Ezenkívül a tapétaragasztó, valamint a díszlécek beszerzéséről is gondoskodnod kell.

Ha nincs ötleted, hogy ezeket a kellékeket hol tudod megvásárolni, akkor figyelmedbe ajánljuk a Bíborfesték Üzletház tapéták és díszlécek kínálatát. Itt minden fontos terméket megtalálsz, ami ahhoz kell, hogy minőségi munkát tudj végezni.

Vásárlás előtt tájékozódnál a tapétázáshoz használt kellékekről? Akkor olvass tovább, ebben az írásunkban ugyanis erről lesz szó. A különböző tapétatípusok mellett az eltávolító szerekről, a ragasztókról és a díszlécekről is szó lesz. 

A tökéletes tapéta

Először ki kell választanod azt a tapétát, amit használni fogsz. A hagyományos változatok mellett ma már léteznek speciális kialakítású fajták is, amikkel sokkal látványosabb hatást érhetsz el. Ezeknek a felhelyezése sem igényel különösebb szakértelmet, legfeljebb csak egy kis kézügyességet és gyakorlást. Így hát bátran próbálkozhatsz velük!

Ami a választékot illeti, a sima papír alapanyagú tapéták mellett megtalálod a vinyl és a vlies tapétákat is, amik igazi újdonságoknak számítanak. Mindkét típus nagyon különleges színekben, illetve mintákban készül, így bármilyen ötletet meg tudsz valósítani velük. A különböző felülettel ellátott, festhető tapéták is jó választásnak bizonyulhatnak, ha különleges hatást szeretnél elérni.

A korábbi ragasztó és tapéta eltávolítása

Mielőtt nekiállnál a tapétázásnak a régi tapétát alaposan el kell távolítanod a falról. Ezt sok esetben meg tudod oldani úgy, hogy vizet használva szépen leáztatod róla. Ha viszont ez valamilyen oknál fogva nem megoldható, akkor érdemes tapéta eltávolításra alkalmas szert használnod. Egy diszperziós koncentrátum például remek választás, ami az enyv tartalmú festékeket és a tapétákat is hatékonyan oldja.

Díszlécek

Ha egy kis extra dekorációt is szeretnél a lakásodba, akkor jó ötlet a díszlécek használata. Ezek olyan elemek, amiket a fal és a mennyezet találkozásához tudsz felszerelni annak érdekében, hogy látványosabb hatást érj el. Vannak olyan típusok is, amik LED világítással is el vannak látva, ami azt jelenti, hogy kellemes hangulatfényt tudsz velük varázsolni a szobába.

Láthatod, hogy a tapétázáshoz csak néhány fontos kellékre van szükséged. A lényeg, hogy mindig megbízható webshopban vásárolj, ahol minőségi alapanyagokat, eszközöket tudsz beszerezni. Ezeknek a termékeknek a birtokában már csak a kézügyességeden és a türelmeden múlik, hogy profi végeredményt érj el. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.