Otthon

Miért hasznos, ha van otthon fürdőkád?

Manapság egyre trendibb kihagyni a fürdőkádat a fürdőszobából, és inkább csak zuhanykabint építeni. Persze nyilvánvalóan vannak olyan helyzetek, amikor hely szűke miatt nincs is másra lehetőség, ugyanakkor ha a tér engedi, mindenképpen tanácsos ragaszkodni a fürdőkádhoz - még idős emberek esetében is!
vous - 2023.09.25.
Miért hasznos, ha van otthon fürdőkád?

A fürdőkád és vele együtt az ülőfürdő alkalmazása ugyanis számos egészségügyi előnyt hordoz magában, amiről vétek lenne lemondani, kiváltképp idősebb korban. Mutatjuk, hogy mi lehet az áthidaló megoldás a biztonság és az ülőfürdő áldásos hatásai között!

Amikor már nehezebb a mozgás…

Az idősebb családtagok kedvéért sokan határoznak úgy, hogy a már meglévő ülőkádat felszámolják, és helyette zuhanyt építenek. Ám mielőtt ezt te is meglépnéd, javasoljuk, hogy tekintsd meg az UDOOR fürdőkádajtó kádajtó beépítési referenciamunkáit, és azonnal látni fogod, hogy egyáltalán nem érdemes az egész fürdőszobát szétverni.

Az igény valós: az idősek nehezebben tudnak belépni a kádba, így az amúgy is veszélyes terepen még több veszedelem leselkedik rájuk. Kivéve persze akkor, ha a már meglévő kádba egy egyszerű, egynapos munkálat segítségével kádajtót szereltettek be. Ezt a kis ajtót nyitva és zárva gyakorlatilag lábemelés és tornamutatvány bemutatása nélkül fog tudni belépni a kádba akár a nagyszülő, akár a kisgyermek. Mindkét esetben sokkal biztonságosabb megoldás ez.

Sőt, a biztonságon túl az ülőfürdő előnyeit is megtarthatjuk, amit a teljesség igénye nélkül lentebb össze is foglalunk!

Miért érdemes ülőfürdőt venni?

Túl azon, hogy a fürdőzés serkenti a vérkeringést, ezáltal javítja az erek állapotát, még hatékonyan erősíti az immunrendszert is. Az erekre gyakorolt hatásának köszönhetően csökken a magas vérnyomás kialakulásának az esélye, ami egyéb megbetegedéseket is magával hozhatna. 

Persze a wellnesshotelekben és fürdőkben elérhető aquafitness-szel is sokat tehet mindenki az egészségéért, a vízben végzett testmozgás ugyanis kiemelten jótékonyan hat a testre. A hidromasszázs szintén nagyon előnyös lehet, hiszen a víz erejével masszírozza át a fáradt tagokat és izmokat. Ez utóbbi szerencsére akár otthon is megvalósítható – már ha meghagyjuk a kádat mint opciót.

Ami viszont mindenképp mindenhol kivitelezhető, az maga a gyógyfürdő, amelyet néhány gyógynövény használatával a nap bármely szakában meg lehet valósítani. A kamilla, a levendula, a zsálya, a körömvirág és a mezei zsúrló mind-mind rendkívül jó hatással vannak a testre – akár gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító vagy nyugtató hatásukat vesszük számba.

Mindig mérlegelj alaposan!

Mielőtt olyan horderejű döntéseket hoznál, mint mondjuk a kád felszámolása, érdemes nagyon körbejárni a kérdést. Egy zuhanykabin kialakításával ugyanis többet veszítesz, mint nyersz: elvész a gyógyfürdő lehetősége, sokkal költségesebb és időigényesebb művelet, és több takarítással is jár, mint mondjuk az UDOOR fürdőkádajtó beépítése.

Ha tehát nálatok is felmerül ez a kérdés, semmiképp se hozz elhamarkodott döntést!

Ajánlott cikkek