Világ

Kreatív fényfestő állomás az Allee Bevásárlóközpontban

Interaktív fényfestési technikákat próbálhatunk ki szeptember 30-ig az Allee Bevásárlóközpontban. Egy kihelyezett alkotó állomáson a képzőművészet interaktív ágát, a fényművészetet fedezhetik fel az érdeklődők, de a vállalkozó kedvűek művészeti pályázaton is indulhatnak. Az Allee x Adaptér együttműködése izgalmas művészeti programot kínál.
vous - 2023.09.12.
Kreatív fényfestő állomás az Allee Bevásárlóközpontban

Az Allee x Adaptér együttműködésében szeptember 30-ig bárki kipróbálhatja a fényfestés művészetét a bevásárlóközpont Váli utcai bejáratának átriumában. Az Adaptér kihelyezett alkotó bázisán profi fényművésszé válhat, aki szeretné megismerni ezt az izgalmas művészeti ágat. „Felépítettünk egy teljesen sötét szobát az Allee átriumában, ahová elhelyeztük a fényfestéshez szükséges eszközöket is. Nagyon izgalmas látni, hogy mindenki más és más motívumokat rajzol, elképesztően kreatív légkör alakult ki” – mondta el Petrik Alexandra, az Adaptér vezetője. Az Adaptér Újbuda kreatív technológiai tudásbázisa, kimondottan azért jött létre, hogy innovatív, kreatív közösségi térként funkcionáljon, és teret biztosítson az alkotni, kísérletezni vágyóknak.

A fényfestés számos kültéri fesztiválról ismert, és régóta a fotósok és dizájnerek kedvelt módszere. Az interaktív vizuális kalandozáshoz nem kell sok minden: egy stabil kamera, egy sötét szoba, valamilyen fényforrás, és persze kreativitás.

Az elkövetkező hetekben az Allee x Adaptér kitelepülése egy igazi közösségi alkotó teret teremt a bevásárlóközpont átriumában. A fényművészet segítségével bárki szórakozva élheti meg kreativitását, az egészen kicsiktől az idősebbekig. „Az Allee Bevásárlóközpont mindig keresi, hogyan nyújthat egyszerre szórakoztató, ugyanakkor értékteremtő programot a látogatói számára. Ez a közösen megálmodott alkotó állomás jó példa erre: akár játszani szeretnének a kisebbek, akár kreatívan alkotni a nagyobbak, egy interaktív, izgalmas térben próbálhatják ki magukat. Mindannyian művészek lehetünk egy kicsit.” – mondta el az együttműködésről Juhász András, az Allee center managere.

Az Adaptér nem csak a felszerelésről gondoskodott, hiszen felkérte Oláh Anna dizájnert is, az Anna Amélie márka megálmodóját egy együttműködésre, melynek során a művész most az Allee látogatóit invitálja közös alkotói munkára. Az Anna Amélie textiljeiről jól ismert, görög kultúra inspirálta vonalrajzai tökéletesek a fényfestés gyakorlásához. Erre szükség is lehet, hiszen a legkreatívabb munkákat a következő Anna Amélie kollekció darabjain láthatják viszont a pályázók.

Az Anna Amélie pályázat részletei: https://allee.hu/az-adapter-kitelepulesen-most-te-is-megismerheted-a-fenyfestes-muveszetet

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.