Otthon

Az eldobható ételes dobozok választéka

A csomagolóipar számtalan megoldással siet a vendéglátóhelyek segítségére, ha étel csomagolásáról van szó. Változatos alapanyagokat, formákat találhatunk a különféle funkciókhoz attól függően, hogy mit szeretnénk becsomagolni. Ma már olyan ökomegoldásokat is találunk, mint a zsír- és cseppálló papír, a búzaszalma vagy a cukornád, így azok is megtalálhatják az összes ételfajtához a csomagolóanyagot, akik odafigyelnek a környezetvédelemre.
vous - 2023.04.17.
Az eldobható ételes dobozok választéka

A levesek csomagolása

A leveses dobozokkal szemben támasztott követelmények, hogy ne ázzanak át és cseppmentesen záródjanak. Az indepack.hu elviteles dobozai között többféle leveses dobozt is találhatsz. A levesek csomagolására az egyik legjobb megoldás a gulyástál, ami PP műanyagból készült, mikrózható és hőálló.

Ha a papírt preferálod, akkor ma már abba is lehet simán levest tenni, hiszen tökéletesen záródó tetővel is kaphatók, ráadásul vagány, trendi mintával vagy egyéni logóval is rendelhetők.

Főételes dobozok fajtái

Főételekre az jellemző, hogy akár szószos állagúak is lehetnek, ezért a zsírzárás és a cseppmentesség itt is követelmény. A műanyag dobozok szintén PP-ből készültek külön rátehető tetővel, vagy egybefedeles változatban. 

A papír verzió nagyon jól mutat tészták csomagolására, de teheted a főételeket cukornád menüboxba vagy búzaszalma tálba is.

A klasszikus habdoboz

Leggyakrabban a habdobozzal találkozhatunk, ha főételről van szó, hiszen ez egy hőszigetelő tál, amelyben sokáig meleg marad az étel, a teteje könnyen ráhajtható, azonban vigyázni kell, hogy ki ne nyíljon és forgatni sem célszerű. A fagylaltos habdobozok tetővel lezárhatók, és sokáig nem olvad meg bennük a hideg finomság.

Tálcazáró géppel lezárható dobozok

Ez a fajta doboz biztos zárást garantál, azonban kibontás után nem visszazárható. Egyszeri nagyobb beruházást igényel, mégpedig a tálcazáró gép megvásárlását, azonban ezután már egy nagyon költséghatékony és olcsó csomagolási lehetőséget biztosít. Gyakorlatilag mindenféle étel tehető bele.

Pizzás dobozok és szendvicsdobozok

Természetesen papírból készülnek és többféle méretben kaphatók. Érdemes rájuk logóztatni a saját brandet, így reklámnak is nagyszerűek.

Savanyúságos-, szószos-, desszertes dobozok

Ezek általában kisebb méretű műanyag dobozok, a desszertes dobozok gyakran készülnek PVC-ből, hiszen ez egy víztiszta, keményebb állagú anyag, amiben nagyon jól mutatnak a szépen elkészített, réteges desszertek. Különleges formák is léteznek, például kehely, vagy többszögletű alak.

Salátástálak

Nagy divatja van a salátáknak, hiszen egészséges ételek, ez fekete műanyag salátástálba téve átlátszó tetővel egy nagyon dizájnos megjelenést kap. Salátát azonban papírtálba is tehetsz, ebben is nagyon modern lesz.

Az eldobható ételes doboz ma már kultúránk része, nehéz lenne elképzelni nélküle hétköznapjainkat. Könnyedén elhozhatjuk benne a megvásárolt ételt, illetve az ételkiszállítás során is óvja az elkészített élelmiszert. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.