Otthon

A fogantyúk, avagy otthonunk egyik legfontosabb kiegészítője

Szokás mondani, hogy az ördög a részletekben rejlik, és ez nincs másképp otthonunk tökéletes berendezése során sem. Nem elég csak az ideális elrendezést megtalálni, valamint a nagyobb elemeket megvásárolni, a legapróbb részletekig mindennek stimmelnie kell. Sokan elsiklanak egyes kiegészítők felett, amelyeknek nem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget, ezek közé tartoznak a fogantyúk is.
vous - 2022.12.12.
A fogantyúk, avagy otthonunk egyik legfontosabb kiegészítője

A fogantyú öltöztet

Ha megnézzük például egy ezzel foglalkozó webshop kínálatát, mint amilyen a VasalatWebshop fogantyúi is, akkor egyből látni fogjuk, hogy számtalan forma, méret és stílus képviselteti magát. Itt mindenki megtalálhatja a neki tetsző fogantyút, és garantáltan nem lesz olyan igény, amire már ne létezne legalább kettő vagy három megoldás. A hatalmas piaci kínálatból is látszik, hogy a bútorainknak és otthonunknak szüksége van arra, hogy ne átlagos kiegészítőket használjunk, hanem keressünk prémium, valamint az ingatlan stílusához illeszkedő megoldást.

Első ránézésre azt gondolhatjuk, hogy egy fogantyú nem ad olyan sokat egy szoba megjelenéséhez, de amint felszerelünk egy általunk választott, különleges darabot, rögtön látszani fog a különbség. Ha az elérhető formákat nézzük, létezik szögletes, íves, rúd és még kagyló kivitel is. Ennyi különböző formára azért van szükség, mert nem igazán van két egyforma bútor, annak vonalvezetéséhez és stílusához is illeszkednie kell a fogantyúnak. 

Természetesen a fogantyú anyaga sem elhanyagolható tényező, de a változatosság itt is ugyanúgy tetten érhető: fából, műanyagból és fémből egyaránt vannak elérhető termékek, sőt, a különlegesebb darabok bőrből készülnek. Az antik megjelenés kedvelőinek sem kell aggódnia, nekik a porcelán fogantyúkat ajánljuk.

Utóbbi esetében a porcelán nemcsak a régies, antik fogantyúknál közkedvelt anyag, hanem modern, minimalista és egyszerű termékeknél is megtalálható. Első ránézésre nem is gondolnánk, hogy valójában porcelánból készült az adott fogantyú egészen addig, amíg használatba nem vesszük.

Egy ideális fogantyú hosszú távú megoldást jelent

Természetesen egy fogantyút nem kell sűrűn cserélni, általában az élettartama megegyezik a bútorral, amire rászerelték, de manapság már az sem szokatlan jelenség, ha a fogantyú továbbvándorol az újonnan vásárolt szekrényre, amint a régit lecseréltük. Könnyen fel- és leszerelhetőek, strapabíróak és még a megjelenésük is több mint ideális.

Hogyan válasszunk fogantyút?

A lakberendezés során az első lépés a tervezés, ahol mindenképpen érdemes összehangolni a nagyobb tárgyakat a kiegészítőkkel is. Már itt ajánlott kiválasztani a bútorokhoz, fiókokhoz vagy ajtókhoz a kívánt fogantyút, mivel a felhozatal hatalmas, könnyű benne elveszni. Nyugodtan kérjünk tanácsot az ezzel foglalkozó cégektől, mivel garantáltan találunk nekünk valót, csak olykor a keresést nehéz elkezdeni.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
Otthon
Minőségi és dizájnos bútorok az otthonokba, bel- és kültérre
vous - 2024.03.28.
Otthonaink berendezése mindig egy izgalmas, ugyanakkor embert próbáló, jelentős költséggel járó feladat, amely meghatározó a stílus és a kényelem szempontjából, így körültekintést, megfontolást igényel.