Otthon

Mire jó az ütvecsavarozó?

Egy ütve csavarozónak számos esetben veheted nagy hasznát a ház körül, hiszen a csavarok lazítására és meghúzására bármikor szükség lehet, ám ez puszta kézzel bizony nem annyira kellemes feladat. Viszont egy megfelelő szerszámmal egy-egy ilyen művelet csupán néhány másodpercet vesz igénybe és nem kell tartani a túlhúzástól vagy a lazán hagyott alkatrészektől sem. Lássuk, miről is van szó pontosan!

vous - 2022.07.27.
Mire jó az ütvecsavarozó?

Miért olyan hasznos egy ütvecsavarozó?

Valójában ha csavarokról van szó, mindenképpen nagy segítség lehet az ütvecsavarozó, hiszen a beragadt csavarokkal, a túlhajtott alkatrészekkel is boldogul, de a lazítás és meghúzás sem jelent problémát a számára. Így ma már jellemzően nem csak a műhelyekből nem hiányozhat egy ilyen gép, de sokan hobbi barkácsolóként vagy a ház körüli teendők elvégzése kapcsán is preferálják ezt a szerszámot. Jól jön, ha meg kell szerelni az autót, építkezik valaki vagy csak szeretne összerakni, esetleg szétszedni egy lapokból álló bútordarabot. Természetesen nem lehetetlen ezeket a feladatokat kézzel sem elvégezni, azonban legalább tízszer annyi időt és sokkal több energiát vesz igénybe egy ilyen művelet a saját erőnk által, mintha a gép segítségét vennénk igénybe. Így viszont nem csak sok időt lehet spórolni, de sokkal kevésbé fárad el az ember munkavégzés közben, ami szintén nem utolsó szempont. 

Mitől ennyire hatékony az ütvecsavarozó?

Ahogy ennek a gépnek a neve is mutatja, a működésének lényege az, hogy egészen kicsi ütések által hozza működésbe a fejet is irányító hengert. Ennek következtében az üllő és a kalapács összezárják az itt elhelyezett stabil rugót, amely által olyan erő keletkezik, ami képes elmozdítani a szóban forgó csavart. 

Az akkumulátoros ütvecsavarozó bárhol bevethető

Ennek köszönhetően ha fel van töltve az akksi, nem szükség hozzá állandó áramforrás jelenléte, így szinte nincs olyan hely, ahol ne tudnád használni. Ráadásul nem kell a zsinórral sem bajlódnod munka közben, ami szintén hatalmas előny. 

Milyen egy jó ütvecsavarozó?

Ma már elképesztően nagy a kínálat az ütvecsavarozók terén, amelyben bizony igen könnyű elveszni, így nem árt tisztában lenni azzal, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a vásárlás során. Hiszen nem mindenkinek ugyanaz a típus lesz ideális. 

Mire használnád?

Az, hogy mire és milyen gyakran használnád az ütvecsavarozót, nagyon sokat nyom a latba a választás során. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy csak alkalomadtán veszed igénybe e gép előnyeit egy-egy kisebb munkához vagy akár minden nap előkerül és kimaxolod a teljesítményét. Hiszen az előbbi esetben bőven elég egy kisebb gépet vásárolni, ám az utóbbihoz már a komolyabb berendezések között ajánlott nézelődni. 

Mekkora az IMP?

Az IMP az ütésszámot jelenti, így ha ezt látod a doboz oldalán, azt jelzi, mennyire gyorsan végzi el a rábízott feladatot a szerkezet. Szintén igaz ebben az esetben is az, hogy ha ritkábban veted be az ütvecsavarozódat, akkor alacsonyabb IMP is elegendő, ellenkező esetben azonban érdemes magasabb számokban gondolkozni. 

Milyen akkumulátor van benne?

Ennek kapcsán érdemes tisztában lenni azzal, hogy a legtöbb új akkus gép már úgynevezett Li -ion akkumulátorral van felszerelve, amelynek számos előnye van a régebbi típusú szerkezetekkel szemben. Az egyik nagy pozitívuma, hogy ebben az esetben nincs szükség arra, hogy hogy sokáig hagyjuk a töltőn és minden esetben a maximumra töltsük az akkumulátort, de a túltöltöttség ellen is véd. 

Ha a fentiek alapján úgy érzed, hogy neked is szükséged van egy ilyen szerkezetre, érdemes szétnézned a Szerszámkell.hu barkácswebáruház széles termékkínálatában

Ajánlott cikkek