Otthon

Ha a medencevíz tiszta, a falakat sem kell majd súrolni

Ha medencetulajdonos vagy, akkor számodra nem kérdés, hogy miért érdemes kristálytisztán tartanod a medencében a vizet. Hát persze, hogy azért, mert különben nagyon sokat kell majd vesződnöd a medence falainak és aljának tisztításával. Ha ügyelsz azonban arra, hogy a megfelelő vízkezelési lépéseket mindig rendesen és szabályosan elvégezd, akkor nemcsak időt és energiát, hanem még rengeteg pénzt is megspórolhatsz magadnak és családodnak.

vous - 2022.04.01.
Ha a medencevíz tiszta, a falakat sem kell majd súrolni

Vegyszerek és vízforgató rendszer

A szennyezőanyagok és a különféle kórokozók igen könnyen megtelepedhetnek a medence falain és az alján. Éppen ezért arra érdemes törekedned, hogy a lehető leghamarabb eltávolítsd ezeket a vízből. A nagyobbaknak még esélyt se hagyj a felszínről a mélybe süllyedni, hiszen a rothadási folyamatok ott nagyon hamar elindulhatnak, és ez bizony plusz munkát fog okozni. A Medence Óriás medencevegyszer kínálatában nagyon hasznos termékeket találsz, amelyekkel te is könnyedén és gazdaságosan érheted el a remek vízminőséget nap mint nap.

Persze a vegyszerek mellett számíthatsz még a hagyományos gépészeti tartozékok támogatására is. A vízforgatást egy szivattyú segíti, ezzel pedig a szűrőrendszerhez terelheted a vizet. A csatlakoztatott szűrőberendezésben a szűrőközeg kiszűri az apró szennyeződéseket. A leggyakrabban ez homok, papír vagy üvegtörmelék, de már PET anyagból is készítik.

Medence-vegyszerekkel te is könnyedén és gazdaságosan érheted el a remek vízminőséget.

Medence-vegyszerekkel te is könnyedén és gazdaságosan érheted el a remek vízminőséget.
Forrás:
https://medenceorias.hu/medence-vegyszer

Jól megférnek a hagyományos és a modern eszközök

Egy leszedőhálóval nagyban megkönnyítheted a szűrő dolgát, hiszen el sem jut ekkor a szűrőig a kosz. És ha még letakarod a vízfelszínt egy erre szolgáló medencetakaróval, mikor éppen nem használja senki a medencét, máris rengeteg szennyezőanyag vízbe jutását meggátolod. Egy szolártakaróval ráadásul még a víz hőmérséklet-csökkenésének is útját állod, illetve még emelheted is a hőfokot. Nem kell majd a drága energiát a víz felmelegítésére használnod. Kettőt egy csapásra!

Persze takarítóeszközökre is szükséged lesz majd, hogy a tökéletes vízhigiéniát biztosítani tudd, ezzel pedig a medencehasználók egészségét óvod. Jó szolgálatot tehet egy kefe, de az automata medenceporszívók is.

Hasznos partner a medencetisztító robot

A különféle hasznos robotok lassan a mindennapjaink részévé válnak. Ha egy takarító robot sürög-forog egy lakásban, már meg sem lepődünk. Ugyanilyen hasznos segítőtársaink a medencetisztító robotok is. A Medence Óriás weboldalán számos okos automata és félautomata modellt találsz. Ezekkel nemcsak a medencefalakat és a medencefeneket lehet gyorsan és nagyon hatékonyan megtisztítani, hanem még a vizet is. A nagy sebességgel dolgozó berendezés az aktív keféivel még a szemmel nem látható koszokat is beszippantja, ezzel a nemkívánatos kórokozókat is kiszűri. A navigációs rendszerrel rendelkező csúcstechnológiás modellek bármilyen medenceformát optimális hatékonysággal képesek tisztává varázsolni.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.