Világ

Ezért ragaszkodott Berki Krisztián a fehér ruhához a temetésén

Csütörtökön vesznek végső búcsút Berki Krisztiántól, aki közel három hete hunyt el. A gyászolóktól a fehér ruha viselését kérte az özvegy.

vous - 2022.05.24.
Ezért ragaszkodott Berki Krisztián a fehér ruhához a temetésén

Berki Krisztián édesanyja elárulta, hogy fia kívánsága volt a fehér ruha a temetésén. Az asszony mindenben tiszteletben tartja fia özvegyének akaratát, így elfogadta a temetés helyszínét és a búcsúztatás mikéntjét is – írja a Blikk.

Az elhunyt édesanya szerette volna, ha a fiát Tatabányán helyezik örök nyugalomra, mivel Krisztián ott nőtt fel, ám Berki Mazsi végül a Farkasréti temető mellett döntött, akaratával pedig nem szállt szembe az édesanya.

„Kedves Barátaink! Nehéz szívvel tudatjuk, hogy Berki Krisztiántól, férjemtől 2022.05.26-án 14:30-kor a Farkasréti temetőben veszünk végső búcsút. Kérjük mindazokat, akik kegyeletüket szeretnék leróni és utolsó útjára elkísérni, fehér ruhában érkezzenek. Nagyon nehéz napokat élünk meg. Szeretnénk békében és szeretetben örök nyugalomra helyezni Férjemet. Kérjük a sajtó munkatársait, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát, és a temetés alkalmával interjúkat ne készítsenek a közeli hozzátartozókkal. Berki Renáta és a gyászoló család. Szeretlek Szerelem"

 – tudatta a temetés részleteit Mazsi. Bár Júlia, Berki édesanyja szokatlannak tartotta a fehér ruha viselését, ő sem ragaszkodik a hagyományos temetési viselethez. Az asszony szerint ez a kívánság fia egyik korábbi mondatából születhetett.

Krisztián egyszer azt mondta, ha vele valami történne, ne gyászolja őt senki, legyenek fehérben a temetésén. Ezért dönthetett úgy Mazsi, hogy ezt kéri a temetésen résztvevőktől. Természetesen én is fehéret viselek majd 

– bnyilatkozta a megtört asszony.

A lap úgy tudja, Berki Krisztiánnak hamvasztásos temetése lesz, ugyanakkor földi maradványait nem urnában helyezik végső nyugalomra, ezt erősítette meg az édesanyja is. A közeli ismerősök és barátok reménykednek abban, hogy a család számára a temetés méltó lezárás lesz, és Mazsi is kicsit nyitottabb lesz a világ felé, miután búcsút vett elhunyt férjétől.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.