Egyéb kategória

Nem fogtok hinni a szemeteknek: mesebeli Disney-kastélyok, amelyek a valóságban is léteznek

Valószínűleg nincs olyan ember a földön, aki ne szeretné a Disney-meséket, és ez teljesen érthető, hiszen a hercegnős történetek végigkísérték a gyerekkorunkat, rengeteg dolgot tanítanak, és persze emellett eszméletlenül aranyosak is. Na de mit szólnátok, ha azt mondanám, hogy most ti is a mesék részesei lehettek?

vous - 2022.05.05.
Nem fogtok hinni a szemeteknek: mesebeli Disney-kastélyok, amelyek a valóságban is léteznek

Annak ellenére, hogy meséről van szó, korántsem minden részlete fikció a történeteknek: például a csodálatos helyszíneket gyakran valóban létező helyek alapján készítették el. Szóval én csak annyit tanácsolnék, hogy lépjetek be a mesék világába, és látogassátok meg a Disney-mesék inspirációjául szolgáló kastélyokat, vagy csak egyszerűen gyönyörködjetek a mesebeli látványban!

1. Ebédelj a hét törpével!

A gonosz királynő kastélyának képe valószínűleg bennetek is élénken megmaradt, és ez nem is csoda, hiszen nem gyakran látni ilyen különleges kastélyt! Az a sok-sok csúcs, a hátborzongatóan magasodó épület nemcsak Hófehérke meséjében, hanem a valóságban is létezik, méghozzá Spanyolországban. Ráadásul nem kizárólag kastélyként funkcionál, hiszen az évszázadok során volt már börtön, királyi palota is, jelenleg pedig múzeumként várja a látogatókat. Szerintünk mindenképp megér egy utat!

Disney-kastély

Forrás:
pixabay.com

2. Aranyhaj kuckója

Ha hiszitek, ha nem, a Rapunzel történet legendás kastélya a valóságban is létezik, ráadásul nem is kell messzire mennetek,ha látni szeretnétek! A franciaországi Mont Saint-Michel valójában azonban nem egy kastély, hanem egy apátság, ami már hosszú idő óta kedvelt célpontja a zarándokoknak. A mese megjelenése óta azonban az idegenforgalom is megélénkült, ezen pedig nem tudunk csodálkozni, hiszen egyszerűen varázslatos az aprócska szigeten található épület!

Forrás:
unsplash.com

3. Szépséges palota

Elsőre talán azt mondanátok, hogy nincs túl sok hasonlóság, ám ha jobban megnézitek, a Szörnyeteg búvóhelye valójában kiköpött mása a Chambord-i kastélynak, ami Franciaországban található. Sőt, jobb, ha tőlünk tudjátok, hogy nemcsak a régi mese, még az Emma Watson-féle verzió is ez alapján készült, mivel a készítőknek annyira megtetszett az eredeti helyszín. Így máris már szemmel néztek majd rá, ugye?

Forrás:
unsplash.com

4. Ariel is megirigyelné

A kis hableány szívmelengető története nem csak a szereplők, a helyszínek miatt is különleges. Elsősorban Erik herceg palotája érdemel egy kis figyelmet, főleg akkor, ha tudjátok, hogy akár fel is kereshetitek a helyet: sőt, nemcsak arra van lehetőségetek, hogy szétnézzetek, még ki is bérelhetitek egy rövid időre. Szóval ha igazi Disney-hercegnős esküvőre vágytok, vagy egyszerűen csak átélnétek egy mesebeli pillanatot, akkor mindenképp érdemes fontolóra vennetek Svájcot, azon belül pedig Chillon várát.

Forrás:
pixabay.com

5. Legyen hó!

Ti is imádtátok a Jégvarázst, és az őrületbe kergettétek a barátaitokat az unalomig ismételt dal dúdolásával? Nyugi, ismerős a helyzet! Épp ezért örömmel közöljük veletek a nagyszerű hírt: Elza csupa hó és jég kastélya tényleg létezik. Jó, kicsit messzire kell mennetek, hogy ilyen különleges körülmények között hajthassátok álomra a fejeteket, egyenesen Kanadáig, de ki tudja, hátha egyszer összejön, akkor pedig ne felejtsetek el küldeni nekünk egy képet!

Forrás:
Hotel de Glace

6. Szultáni pompa

Ha igazi Disney-rajongók vagytok, akkor valószínűleg nem ér benneteket meglepetésként, hogy az Aladdinből jól ismert szultán palotája valójában az indiai Tadzs Mahalból nyerte az inspirációt. Azt azonban lehet, hogy nem tudtátok, miért olyan különleges ez az épület, hiszen valójában nem egy palotáról, hanem egy mauzóleumról beszélhetünk, amit egy uralkodó épített a felesége emlékére, az örök szerelem tanújeleként.

Forrás:
pixabay.com

7. Egy pár üvegcipő…

Hamupipőke története számomra egyike azoknak a meséknek, amik mindig gyerekkorom legszebb emlékeit juttatják az eszembe. Talán nem véletlen, hogy ez a mese a leghíresebb mind közül, hiszen ki ne szeretné a herceg és a szegény sorsú lány egymásra találásának romantikus történetét? Most mondunk egy újabb okot, amiért rajonghattok ezért a sztoriért: a szőke herceg palotáját a németországi Neuschwanstein kastély ihlette, ami ráadásul máshonnan is ismerős lehet, hiszen a világhírű Disney logó is ez alapján készült.

Forrás:
pexels.com

Hát nem gyönyörűek?

disney mese

Hercegnők más szemmel: ilyenek lennének a Disney-mesehősök ma

Kedvenc mesehőseitek végigkísérik a gyerekkorotokat, sőt, biztos veletek is előfordult már, hogy még felnőttként is szívesen néztétek újra a szívmelengető történeteket. De belegondoltatok már abba, hogy melyik hercegnő illene leginkább a mai, modern nő szerepéhez?

Ajánlott cikkek