Egyéb kategória

Nagyon puha amerikai palacsinta klasszikusan, de csokisan

Az amerikainak mondott pufi palacsinta vitathatatlanul a hétvégi reggelik legkedveltebbje, egyszerű, gyors és ha kellően puha és könnyű, akkor tényleg abbahagyhatatlan. Rengeteg változata van, és érdemes is kísérletezni vele - most egy nagyon puha, vajjal és csokicseppekkel gazdagított változatot mutatunk.

vous - 2019.03.05.
Nagyon puha amerikai palacsinta klasszikusan, de csokisan

Ráérős reggelinek vagy kényeztető uzsonnának is tökéletes ez a pufók kis palacsinta, pár perc alatt összeállítható a tésztája, ami a mi vékony palacsintánktól annyiban tér el, hogy sűrűbb és sütőport is tartalmaz, illetve ha szeretnénk nagyon puha és lágy tésztát, akkor érdemes bele egy kis olvasztott vajat is tenni. Így a sütésnél már extra zsiradékra sincs szükség, elég kikenni az olvasztott vaj tálkájában maradó pici zsiradékkal a forró serpenyőt.

Önmagában is nagyon finom, de ha egy maréknyi csokicseppel vagy aprított csokival felturbózzuk a tésztát, különlegesen finom lesz a sülés közben megolvadó csokoládétól, és akár uzsonának, gyerekbulin is bőven megállja a helyét egy kistejszínhabbal vagy csokiöntettel.

AMERIKAI PALACSINTA CSOKISAN – RECEPT

Pancake amerikai palacsinta csokisan

Pancake amerikai palacsinta csokisan
Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek