Egyéb kategória

Filléres és laktató: sárgaborsó-krémleves füstölt szalonnával

A forró krémleves igazi téli és melengető fogás, de nagyon ritkán készítjük hüvelyesekből, pedig ezek egészséges, filléres és laktató alapanyagaink, és ezek között is méltatlanul mellőzött a sárgaborsó. Fehérjedús, rostokban gazdag, és pár egyszerű alapanyaggal isteni és krémes leves készülhet belőle.

vous - 2019.02.13.
Filléres és laktató: sárgaborsó-krémleves füstölt szalonnával

Testes, tápláló, de nem nehéz, kiadós és igazi laktató fogás ez a baconnel felturbózott sárgaborsós leves, ami füstölt szalonnával készül, az alapja és a feltétje is ez a füstös, telt ízű "disznóság". Aki nem eszik húst, az készítheti enélkül, egy kevés olajjal helyettesítve a zsiradékot, a füstös ízt pedig a végefelé beletett füstölt tofuval pótolhatja, ami a legtöbb szuper-hiper bolt kínálatában megtalálható.

Ez egy kiadós, nagy adag, de jól melegíthető, másnap legfeljebb egy kis vizet kell még hozzáadni, mert a sárgaborsó elképesztő mennyiségű folyadékot képes felszívni, így könnyen besűrűsödik. Nincs benne se rántás, se habarás, mégis olyan laktató, hogy akár magában is megállja a helyét!

Sárgaborsó-krémleves füstölt szalonnával >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek