Puha, könnyű és illatos ez a süti, nagyon csokis, annak ellenére, hogy nem kerül bele sok csokoládé - helyette vaj és kakaópor teszi tökéletesen csokissá, egy kis darált mandula pedig még puhábbá és szaftosabbá.
Igazi kényeztető desszert ez a csokikenyér, kenyérformában készül, gyorsan és egyszerűen összeállítható, hosszan friss marad, és a formában könnyedén szállítható céges bulira, vendégségbe, piknikre. Az alaptészta nagyon jól variálható magokkal, aszalt vagy friss gyümölccsel – most maréknyi fagyasztott meggy került bele, ami nagyon jól passzol a csokihoz, fanyarsága, frissessége remekül ellenpontozza a csokis süti telt ízeit.
Ha ünnepibb alkalomra szánjuk, készíthetünk a tetejére csokimázat, de nagyon finom úgy is, ha a sütés előtt meghintjük egy kis mandulával, cukorral és fahéjjal, ami ropogósra és illatosra sül a tetején… Mennyei! 🙂
Mandulás-meggyes csokikenyér
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!