Fűszeres és illatos, nagyon csokis és mégis könnyű ez a gofri, ami bármilyen süteménnyel bátran felveszi a versenyt. Puha, légiesen könnyű, olvasztott csoki és kakaópor is van a tésztájában, uzsonnára vagy desszertnek is tökéletes, a maradék pedig másnap reggelire kenyérpirítóban felfrissíthető.
A gofri mindig sikert arat, mégis ritkán vesszük elő a sütőt, és állunk neki, pedig nem bonyolult elkészíteni. Ez a csokis változat nem sima kevert tésztával készül, hanem felvert tojáshab lazítja, ettől – és egy kis sütőportól – pillekönnyű és puha, önmagában, minden nélkül is elképesztően finom.
Az ünnepekre hangolódva fűszerként most egy kis mézeskalács-fűszerkeverék került bele, a csokival együtt nagyon telt, gazdag ízt ad neki, de ezt elhagyva pici fahéjjal, vaníliával is készíthetjük – nem fog csalódást okozni!
Nagyon csokis gofri
Hozzávalók:
Az elkészítését nézzétek meg ITT!