A sütőtökkrémleves az egyik legegyszerűbb és egyszersmind a legkényeztetőbb őszi-téli leves, ha van sült sütőtökünk, akkor pár perc alatt megvan, és rengeteg ízvilágra hangolható. Most egy kicsit egzotikusabb, thai ihletésű változatot mutatunk, selymes, pikáns és mennyei!
Mindenmentes, vegán, csak 5 alapanyaggal készül – leszámítva természetesen a sót és borsot -, pofonegyszerű, mégis különleges ez a sütőtökkrémleves, amit curry és gyömbér tesz tüzessé és finoman melengetővé, kókusztej pedig selymessé és lággyá.
Amilyen egyszerű, annyira izgalmas és fűszeres, és ha tálaláskor egy kis pörkölt mogyoróval és egy kis friss zöldfűszerrel, korianderrel, petrezselyemmel vagy újhagyma zöldjével is megpakoljuk, akkor tényleg ellenállhatatlan, de akár szezámmaggal, tökmaggal is finom, a lényeg, hogy nagyon jól áll hozzá egy kis ropogós ellenpont.
A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg ITT!