Egyéb kategória

Őszi gyümölcsös-krémsajtos pizza – nem hagyományos, de isteni

Nem kérdés, hogy a pizzát imádjuk minden formában, de azt is nagyra értékeljük benne, hogy mennyire változatosan készíthető. Ősszel például isteni az idény gyümölcseivel és krémsajttal, gyerekeknek akár édes, natúr változatban, felnőtteknek pedig egy kis kéksajttal, sonkával megbolondítva.

vous - 2018.10.03.
Őszi gyümölcsös-krémsajtos pizza – nem hagyományos, de isteni

Nem mindenki szereti az édes-sós kombinációt, pedig az egyik legizgalmasabb dolog az ízek ellenpontozása egy-egy ételen belül. Nem véletlen a gyümölcsmártás húsok mellé, ahogy a kimondottan édes ketchup népszerűsége sem, és igazi klasszikus a hétvégi asztalokon a húsos fogások mellé kínált kompót is, de sajt mellé is szívesen fogyasztunk gyümölcsöket.

Nem meglepő tehát, hogy pizzán is nagyon jól működik az édes-sós kombináció, ami őszi gyümölcsökkel – körtével, szőlővel, fügével – és egy kis krémsajttal hihetetlen kombináció, de még izgalmasabb egy kis gorgonzolával vagy márványsajttal, húsimádóknak vékonyra szeletelt sonkával felturbózva. Mivel a kisült pizza alapvetően édesebb ízvilágú, gyerekeknek így tuti kedvenc lesz, felnőttek pedig a tálaláskor felturbózhatják maguknak a karakteresebb hozzávalókkal. Egy pohár könnyű borral maga a mennyország!

A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek