Egyéb kategória

Ez az Instagram-sztár büszke arra, hogy rabszolgákat tart

A 2,3 milliós követőtáborral rendelkező kuwaiti sminkmester és modell, Sondos Alqattan kiakadt, amiért hazájában törvény védené a társadalom leginkább kiszolgáltatott rétegét is.  

vous - 2018.07.26.
Ez az Instagram-sztár büszke arra, hogy rabszolgákat tart

A kuwaiti kormány olyan új törvényt terjesztett elő, ami nem engedné, hogy a házaknál szolgáló szegények útlevelét elkobozzák a gazdák, továbbé heti egy szabadnap és némi fizetés is járna nekik. Sondos ezen a végletekig felháborodott:

"Hogyan is élhetne az otthonomban olyan szolga, aki magánál tartja az útlevelét? És ami még képtelenebb ötlet: kapnának heti egy szabadnapot! Jó, és mi lesz, ha elszökdösnek és visszamennek a hazájukba, akkor vajon ki fogja megtéríteni az én káromat? Őszintén szólva nem értek egyet ezzel a törvénnyel. Nem akarok megint filippínó cselédeket.”

Objektum doboz

A meglehetősen sokkoló kijelentést követően több korábban szponzorként működő kozmetikai cég is kilépett Sondos Alqattan mögül, és a BBC-tól a CNN-en át mindenhol fogalkoztak ügyével.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.