Egyéb kategória

Ez az Instagram-sztár büszke arra, hogy rabszolgákat tart

A 2,3 milliós követőtáborral rendelkező kuwaiti sminkmester és modell, Sondos Alqattan kiakadt, amiért hazájában törvény védené a társadalom leginkább kiszolgáltatott rétegét is.  

vous - 2018.07.26.
Ez az Instagram-sztár büszke arra, hogy rabszolgákat tart

A kuwaiti kormány olyan új törvényt terjesztett elő, ami nem engedné, hogy a házaknál szolgáló szegények útlevelét elkobozzák a gazdák, továbbé heti egy szabadnap és némi fizetés is járna nekik. Sondos ezen a végletekig felháborodott:

"Hogyan is élhetne az otthonomban olyan szolga, aki magánál tartja az útlevelét? És ami még képtelenebb ötlet: kapnának heti egy szabadnapot! Jó, és mi lesz, ha elszökdösnek és visszamennek a hazájukba, akkor vajon ki fogja megtéríteni az én káromat? Őszintén szólva nem értek egyet ezzel a törvénnyel. Nem akarok megint filippínó cselédeket.”

Objektum doboz

A meglehetősen sokkoló kijelentést követően több korábban szponzorként működő kozmetikai cég is kilépett Sondos Alqattan mögül, és a BBC-tól a CNN-en át mindenhol fogalkoztak ügyével.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.